Home  |  Βουλή   |  Η Κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει το θέμα ιδιωτικοποίησης της CYTA

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει το θέμα ιδιωτικοποίησης της CYTA

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου,
για τον Προϋπολογισμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

Είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ διαχρονικά στηρίζει τους ημικρατικούς οργανισμούς στο έργο τους και ειδικά εκείνους τους ημικρατικούς οργανισμούς που έχουν ρόλο σε στρατηγικής σημασίας τομείς, όπως είναι ο τομέας των τηλεπικοινωνιών.

Ως ΑΚΕΛ, έχουμε ολοκληρωμένες προτάσεις αναφορικά με το πώς  η CYTA μπορεί να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω, να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη δουλειά και την ευελιξία της, έτσι ώστε να αντιμετωπίζει κάθε ανταγωνισμό, εφόσον ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο τομέα είναι πάρα πολύ οξύς.  Αυτός ο εκσυγχρονισμός ασφαλώς θα γίνει μέσα στο πλαίσιο του υφιστάμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Με ικανοποίηση έχουμε ενημερωθεί πως η κερδοφορία της CYTA έχει ενισχυθεί.  Αυτό διαψεύδει τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι η CYTA σταδιακά θα μαράνει, θα γίνει ζημιογόνα και θα ξεπουληθεί. Αυτό ήταν το άλλοθι όλων εκείνων, και πρωτίστως των κυβερνώντων, που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τη CYTA.

Οι προθέσεις και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της CYTA δεν έχουν τερματιστεί.  Η Κυβέρνηση, δια της πλαγίας οδού -από το παράθυρο που λέμε- προσπαθεί να επαναφέρει το θέμα ιδιωτικοποίησης της CYTA και γι’ αυτό έχει υποχρεώσει το Διοικητικό Συμβούλιο  να περιλάβει στον προϋπολογισμό του 2020 κονδύλι ύψους 500000 ευρώ για έρευνες για σκοπούς μετοχοποίησης.  Αυτό, επαναλαμβάνω, είναι το παράθυρο που θέλουν να δημιουργήσουν οι κυβερνώντες για να επαναφέρουν το θέμα της ιδιωτικοποίησης.  Το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει αυτό το κονδύλι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και τα στελέχη της CYTA, έχοντας τη στήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής,  πρέπει να εργαστούν για την περαιτέρω βελτίωση της δουλειά του Οργανισμού, να την κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστική και να μπορεί να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας και για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στην κοινωνία με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

18/11/2019

PREV

Συμμετοχή Γ. Λουκαΐδη στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ

NEXT

Απολύτως υπεύθυνη η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας