Home  |  Βουλή   |  Η κυβέρνηση να πάψει να συμπεριφέρεται ως κοινός παραβάτης

Η κυβέρνηση να πάψει να συμπεριφέρεται ως κοινός παραβάτης

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού

Για ακόμη μια φορά συζητήσαμε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εργοδότησης των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας. Η συζήτηση, σήμερα, διεξήχθη υπό το φως της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, η οποία δικαιώνει πλήρως τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών σε αυτά τα προγράμματα.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Δικαστήριο έχει κρίνει την απόφαση που έλαβε η Κυβέρνηση το 2013, μετατρέποντας αυτούς τους εργαζομένους από μισθωτούς σε αυτοτελώς εργαζόμενους, ότι «υπό τις περιστάσεις δεν ήταν επιτρεπτή». Και καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την εν λόγω πράξη.

Δικαίωση και μέσω των Δικαστηρίων!

Η κυβέρνηση, ασφαλώς, δεν έχει πλέον καμιά δικαιολογία. Είναι υποχρεωμένη να ευθυγραμμιστεί με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, όπως εξάλλου η ίδια δήλωνε το 2018 ότι θα πράξει. Πολύ περισσότερο είναι υποχρεωμένη, πολιτικά και ηθικά, να ενεργήσει εντός των αρχών του δικαίου, για να αρθεί η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων χιλιάδων εκπαιδευτικών που βιώνουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα. Επιτέλους, να πάψει να συμπεριφέρεται ως κοινός παραβάτης.

04/11/2020

PREV

Αναγκαία η εκπόνηση νέων σχεδίων για τους πρόσφυγες

NEXT

Πρόταση νόμου για την προστασία των πληροφοριοδοτών