Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η Κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο

Η κατάθεση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων πέραν από το γεγονός ότι αποσύρει με τον πιο επίσημο τρόπο ακόμα μια δέσμευση του Πρόεδρου Αναστασιάδη απέναντι στην κοινωνία, επιχειρεί να νομιμοποιήσει το ξεπούλημα και τη λεηλασία του εθνικού πλούτου.

Ατυχώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη επιχειρεί να θέσει την Βουλή ενώπιον του εκβιαστικού διλήμματος «Ή το ψηφίζετε ή δεν καταβάλλεται η επόμενη δόση».

Ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να υποκύψουμε σε τέτοιου είδους εκβιασμούς. Την αποκλειστική και απόλυτη ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις την φέρει η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Αυτή τις υπέγραψε και αυτή τις προωθεί. Είναι η κυβέρνηση  Αναστασιάδη που εδώ και ένα χρόνο αρνείται να μπει σε διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη που αρνείται να συζητήσει άλλες εναλλακτικές επιλογές για τον απλούστατο λόγο ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή τόσο του Προέδρου Αναστασιάδη όσο και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

PREV

Η στήριξη του ΑΚΕΛ στη διαπραγματευτική διαδικασία, δεν είναι παραχώρηση λευκής επιταγής

NEXT

Διακήρυξη του Προγραμματικού Συνεδρίου