Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κυβέρνηση διέγραψε το πολιτικό θάρρος μαζί με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της

Η κυβέρνηση διέγραψε το πολιτικό θάρρος μαζί με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το ΑΚΕΛ επανέρχεται στο τεράστιο ζήτημα τάξης που προκύπτει με τους κυβερνώντες, με την απόκρυψη της αλήθειας από τον κυπριακό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις του γεγονότος ότι η απόφαση Αναστασιάδη- Eurogroup για καθολικό κούρεμα καταθέσεων ανακλήθηκε μια μέρα μετά από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης μέσα από τηλεδιάσκεψη.

Με τη συμπλήρωση τούτες τις μέρες δυο χρόνων από τις καταστροφικές αποφάσεις του Μαρτίου του 2013 και με το λαό μας να συνεχίζει να υποφέρει από τις συνέπειες εκείνων των αποφάσεων και τις ταξικού χαρακτήρα αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη, οι κυβερνώντες καλούνται να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες των πράξεων τους, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες.

Αποδεχόμενοι ότι εξαπάτησαν τις πολιτικές δυνάμεις αποκρύβοντας ότι από τις 4 Μαρτίου 2013 τέθηκε θέμα κουρέματος καταθέσεων για τη Λαϊκή και την Τράπεζα Κύπρου. Ότι είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη που πρότεινε το καθολικό κούρεμα καταθέσεων, για το οποίο είχε ετοιμάσει μάλιστα  και σχετικό νομοσχέδιο πριν από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου 2013. Ότι οι κυβερνώντες εξαπάτησαν το κοινοβούλιο, αποκρύβοντας την ανάκληση της απόφασης για το οριζόντιο κούρεμα, αναγκάζοντας τη Βουλή να τοποθετηθεί για μια απόφαση που είχε ήδη ανακληθεί.

Η αποκατάσταση της αλήθειας για τα γεγονότα του Μαρτίου του 2013 είναι αναγκαία, όχι μόνο ως πράξη κάθαρσης αλλά και ως βασική προϋπόθεση για να αφεθούμε απερίσπαστοι στην αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τόπος. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο απαιτείται πολιτικό θάρρος, το οποίο εκ των πραγμάτων φαίνεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ να έχει διαγράψει μαζί με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

6/3/2015

PREV

O Yπουργός Εμπορίου να προχωρήσει τάχιστα στην υιοθέτηση και των υπόλοιπων εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή

NEXT

Ο Πρόεδρος να τερματίσει την τακτική της παθητικής αναμονής και να αναλάβει πρωτοβουλίες βασισμένες σε αρχές