Home  |  Βουλή   |  Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πληρώσει τους ασφαλισμένους γεωργούς!

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πληρώσει τους ασφαλισμένους γεωργούς!

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας για τον ΟΓΑ και την καταβολή των αποζημιώσεων στους γεωργούς

20150226_georgiaΗ κυβέρνηση άργησε πολύ να δει την πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα, ότι, δηλαδή, δυστυχώς, πολλοί ασφαλισμένοι γεωργοί ιδιαίτερα οι παραγωγοί των φυλλοβόλων των εσπεριδοειδών αλλά και άλλων κλάδων δεν έχουν πληρωθεί τα ποσά που δικαιούνται. Σε αρκετές περιπτώσεις αναφερόμαστε σε διαφορές χιλιάδων ευρώ.

Καλέσαμε την κυβέρνηση, δίχως άλλο, να πράξει αυτό που πρέπει και να καταβάλει το σύνολο των ποσών που οφείλει στους ασφαλισμένους γεωργούς.

Δεν είναι χάρη που θα τους κάνει αλλά είναι υποχρέωση της!

Παράλληλα αναμένουμε την πρόταση της κυβέρνησης, που θα δίνει λύση για το παρόν και το μέλλον του θεσμού της Γεωργικής Ασφάλισης και θα επαναφέρει τον ΟΓΑ σε θέση ώστε να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή του.

Υπήρξαν σχετικές δεσμεύσεις του Υπουργού ενώπιον της Επιτροπής, ότι πριν το Πάσχα θα πληρωθεί ο κόσμος. Αναμένουμε πως η κυβέρνηση αυτή τη φορά θα υλοποιήσει τη δέσμευση της!!

04 Απριλίου 2017

PREV

Άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου και των κανονισμών για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας

NEXT

Μια παρωδία το νέο Σύστημα Διορισμών