Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κυβέρνηση έχει να διανύσει δρόμο για να ικανοποιήσει αιτήματα και προσδοκίες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών

Η κυβέρνηση έχει να διανύσει δρόμο για να ικανοποιήσει αιτήματα και προσδοκίες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών

Ανακοίνωση

 

Η  Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα σχετικά με τις εξαγγελίες έργων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, για τη πόλη και την ευρύτερη Λεμεσό.

  1. Χαιρετίζουμε την παρουσία και την εξαγγελία των σχετικών έργων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  2. Εκτιμούμε και αναγνωρίζουμε ότι σε συνθήκες κρίσης, κάθε έργο ανάπτυξης αποτελεί βήμα μπροστά.
  3. Είναι αλήθεια από το σύνολο των αιτημάτων που κατέθεσαν οι τοπικές αρχές και ευρύτερα φορείς και οργανισμοί της πόλης, ότι οι εξαγγελίες απέχουν πολύ από τα αιτήματα των τοπικών αρχών και άλλων φορέων για έργα ζωής και ανάπτυξης στη Λεμεσό.
  4. Αν θεωρήσουμε ότι πλείστα από τα έργα είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού, μελέτης και ωρίμανσης από την προηγούμενη κυβέρνηση, κατανοούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει να διανύσει δρόμο για να ικανοποιήσει αιτήματα και προσδοκίες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.
  5. Είναι σωστό όταν εξαγγέλλονται έργα, οι εξαγγελίες να διακρίνονται με περισσότερη ακρίβεια, σε ότι αφορά τα προτεινόμενα κονδύλια επένδυσης. Για παράδειγμα δεν είναι ορθό και ακριβές το έργο του βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στη δυτική Λεμεσό, ύψους 40εκ, η κυβέρνηση να το εξαγγέλλει ως κρατικό, ενώ μόλις με 8εκ θα επιχορηγήσει το έργο. Όπως επίσης δεν είναι ορθό τα αποχετευτικά έργα Πύργου – Παρεκκλησιάς να ανακοινώνονται ως κρατικά, ενώ το κράτος θα συνεισφέρει μόλις το 50% σε ένα έργο ύψους 10 εκ. Υπάρχουν και άλλες εποικοδομητικές ασάφειες, οι οποίες εκ των πραγμάτων μειώνουν το ύψος της δαπάνης των έργων που ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου η Λεμεσός ολόκληρη, πόλη και επαρχία θα συνεχίσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις, ως συμπρωτεύουσα, αποκτώντας το μερίδιο που της ανήκει στην ανάπτυξη, στη χώρα μας.
  6. Τέλος, τι να πούμε για ώριμα έργα που αφορούν την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, και δεν ικανοποιούνται όπως είναι η ανάπλαση της περιοχής ειδικού χαρακτήρα της Αγίας Φύλας, πολεοδομικά έργα στη Λεμεσό, στον Άγιο Αθανάσιο, στη Γερμασόγεια, στη Μέσα Γειτονιά και στα Πολεμίδια. Τι να πει ο κάθε πολίτης και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες, όταν το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, που καλύπτει και περιστατικά της επαρχίας Πάφου, καθημερινά καταρρέει και διαλύεται. Έργα όπως είναι το Ακτινοθεραπευτικό, Καρδιοχειρουργική κλινική, η αναβάθμιση των Πρώτων Βοηθειών, έργα που ήταν ώριμα και περιλαμβάνονταν στους προϋπολογισμούς, αλλά παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες, ενώ την ίδια στιγμή εξαγγέλλεται αυτονόμηση των νοσοκομείων.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις τοπικές αρχές, τα οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες της πόλης μας, ότι θα συνεχίσουμε τους σχεδιασμούς, τις μελέτες και τις διεκδικήσεις μας, δημιουργώντας κοινό μέτωπο με όλους τους οργανισμούς και φορείς της πόλης, αλλά και με τη συνεργασία άλλων κομμάτων για να συνεχίσει η Λεμεσός, πόλη και επαρχία να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

3/07/2015

PREV

ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ απείχαν απο την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό

NEXT

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στη συγκέντρωση για αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό