Home  |  Βουλή   |  “Η κυβέρνηση έκανε όσα λάθη μπορούσαν να γίνουν”

“Η κυβέρνηση έκανε όσα λάθη μπορούσαν να γίνουν”

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας  για το Χαλούμι

Η απάντηση που δόθηκε χθες, από τον αρμόδιο εκπρόσωπο της Κομισιόν, σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα επίσπευσης  της διαδικασίας  για κατοχύρωση του χαλουμιού, προκαλεί νέες ανησυχίες.

Οι αναφορές του εκπροσώπου της Κομισιόν, ότι η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης των ενστάσεων, περιπλέκουν περαιτέρω τα πράγματα και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις αναφορές του Υπουργού Γεωργίας, ότι  η εξέταση του φακέλου από τεχνοκρατικής άποψης ολοκληρώθηκε και μάλιστα θετικά.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό! Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, κορυφαίο για τον πρωτογενή τομέα αλλά και την οικονομία του τόπου ευρύτερα, η κυβέρνηση έκανε όσα λάθη μπορούσαν να γίνουν.

Η οριστική απώλεια του εμπορικού σήματος στη Μεγάλη Βρετανία και ο ορατός πλέον κίνδυνος απώλειας και του κοινοτικού εμπορικού σήματος, επιτείνει την αγωνία και γιγαντώνει τις ανησυχίες μας για την πορεία του χαλουμιού.

Στους τραγικούς χειρισμούς που οδήγησαν στην απώλεια του εμπορικού σήματος στη Μεγάλη Βρετανία, προστίθεται και η παραδοχή της κυβέρνησης, ότι, η κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ, ένα καθαρά τεχνικό θέμα, έχει διασυνδεθεί με το πολιτικό μας ζήτημα  με αποτέλεσμα ο φάκελος να παραμένει εγκλωβισμένος για 3,5 χρόνια στις Βρυξέλλες.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι ασήκωτες και αναμένουμε από την κυβέρνηση να τις αναλάβει. Κυρίως όμως, αναμένουμε από την κυβέρνηση να βρει λύσεις και διεξόδους για την προστασία του κοινοτικού εμπορικού σήματος και τον απεγκλωβισμό της διαδικασίας κατοχύρωσης του χαλουμιού ως ΠΟΠ.

Μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες και άλλους υπολογισμούς, να υπερασπιστεί, επιτέλους, τα συμφέροντα του τόπου.

21/02/2019

PREV

Το ΑΚΕΛ δεν δέχεται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα Ταμεία Προνοίας χωρίς διαβούλευση

NEXT

Δηλώσεις Σκεύης Κουκουμά μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου