Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κοροϊδία και η αισχροκέρδεια συνεχίζονται

Η κοροϊδία και η αισχροκέρδεια συνεχίζονται

Δήλωση Κώστα Κώστα, Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις,
αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων

Η τιμή του πετρελαίου διεθνώς, έχει κατρακυλήσει στα 40 δολάρια το βαρέλι και με βάση τις τιμές των καυσίμων στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες,  οι τιμές των καυσίμων κίνησης στην Κύπρο είναι από 10 μέχρι σχεδόν 30 σεντ πιο ψηλές.

Ως ΑΚΕΛ για μία ακόμα φορά δηλώνουμε, ότι κάποιοι μέσα σε συνθήκες φτώχειας και ανεργίας όχι απλά αισχροκερδούν αλλά θησαυρίζουν στη πλάτη των καταναλωτών, οι οποίοι έχασαν την υπομονή τους, έχουν κουραστεί, αναμένοντας τη Κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα που θα επιλύουν το πρόβλημα.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη– ΔΗ.ΣΥ., όταν αποφασίσει να προστατεύσει το μεγάλο κεφάλαιο, αμέσως παίρνει αποφάσεις και μέτρα, προωθεί νομοσχέδια στη Βουλή με την απαίτηση να ψηφιστούν άμεσα, όταν όμως πρέπει να προστατεύσει τους  πολίτες, τους οποίους κάποιοι καθημερινά κλέβουν, περί άλλων τυρβάζει. Ενώ η Κυβέρνηση, αναμένει αποτελέσματα μελετών για να δει πως θα προχωρήσει, η κοροϊδία και η αισχροκέρδεια συνεχίζονται.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε πολλές φορές τονίσει σε ανακοινώσεις και δηλώσεις μας για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα  η Κυβέρνηση για να επιλύσει το πρόβλημα. Εμείς καθιστούμε ως αποκλειστικό υπεύθυνο τη Κυβέρνηση, για το γεγονός ότι οι τιμές των καυσίμων στη Κύπρο είναι πολύ ψηλές, με αποτέλεσμα οι εταιρείες πετρελαιοειδών να κερδοσκοπούν. Επιτέλους ας αναλάβουν η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο τις ευθύνες τους, ας σταματήσουν να προστατεύουν το μεγάλο κεφάλαιο και να αποφασίσουν άμεσα να προστατεύσουν τους πολίτες.

24/08/2015

PREV

Η ΕΕ να προχωρήσει σε αναπροσανατολισμό της μεταναστευτικής και εξωτερικής πολιτικής της

NEXT

Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, των καταναλωτών και των φορολογουμένων διασφαλίζονται με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Η.Ο.