Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η ΕΕ να προχωρήσει σε αναπροσανατολισμό της μεταναστευτικής και εξωτερικής πολιτικής της

Η ΕΕ να προχωρήσει σε αναπροσανατολισμό της μεταναστευτικής και εξωτερικής πολιτικής της

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Στις τραγικές εικόνες των προσφύγων που πνίγονται στη Μεσόγειο, έχουν προστεθεί τούτες τις μέρες οι επίσης τραγικές φιγούρες χιλιάδων προσφύγων που εμποδίζονται να διέλθουν την ΠΓΔΜ για να αναζητήσουν άσυλο στις πλουσιότερες χώρες του Βορρά.

Μπροστά στην αδιέξοδη και γεμάτη ελλείμματα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε ότι «δεν είναι αυτή η Ευρώπη στην οποία ήθελε να ζει». Τώρα που και ο κ. Γιούνκερ ανακάλυψε πόσο μακριά από τις επίσημες διακηρύξεις περί αλληλεγγύης βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει παρά ως Πρόεδρος της Επιτροπής να ενεργήσει για πλήρη αναπροσανατολισμό της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής κατά τρόπο ώστε να βρεθεί στο επίκεντρο της ο άνθρωπος κα όχι τα διάφορα ποικιλώνυμα συμφέροντα.

Αντίστοιχα, είναι απαραίτητο τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να προβούν σε βαθιά αυτοκριτική για τις ασήκωτες ευθύνες τους για την ανοχή και την στήριξη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που αιματοκύλησαν ολόκληρους λαούς και για το γεγονός ότι στήριξαν και εξέθρεψαν αιμοδιψείς τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS στη Συρία.

Αυτοκριτική, που επίσης πρέπει να συνδεθεί με αναπροσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής, της πολιτικής ασφάλειας και γειτονίας της ΕΕ ώστε αυτή να υπηρετεί την ειρήνη και την ευημερία των λαών και όχι ιδιοτελή εθνικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

24/08/2015

PREV

Το ΑΚΕΛ καλεί σε συστράτευση για αποτροπή των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για ιδιωτικοποιήσεις

NEXT

Η κοροϊδία και η αισχροκέρδεια συνεχίζονται