Home  |  Βουλή   |  Η δημόσια υγεία δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης

Η δημόσια υγεία δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου μετά τη συνέδρια της Κοιν. Επιτροπής Υγείας

Άρχισε σήμερα η κατ΄άρθρο συζήτηση στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας, για τον περί Ναρκωτικών Φαρμάκων και Ψυχοτρόπων ουσιών Νόμο και Κανονισμούς.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη–ΔΗΣΥ συνεχίζει να θέτει άλλες προτεραιότητες και όχι την Δημόσια Υγεία, την Υγεία του λαού μας.

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που αφορά στην καλλιέργεια και παραγωγή ιατρικής κάνναβης, έχουμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν, διατηρώντας τόσο τις επιφυλάξεις μας, όσο και την αρνητική τοποθέτηση μας από τη συνολική εκτίμηση και μελέτη του συγκεκριμένου θέματος.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται η εισαγωγή των ναρκωτικών από την πίσω πόρτα και κατά δεύτερον λόγο γίνεται προσπάθεια προώθησης μεγάλων εμπορικών και οικονομικών συμφερόντων, εκμεταλλευόμενοι το πόνο των ασθενών.

Τονίζουμε και πάλι ότι καμιά επιστημονική απόδειξη δεν υπάρχει που να συμβάλει στη θεραπεία των ασθενών, πλην της απλής ανακούφισης. Όπως επίσης και καμιά προστασία και ασφάλεια του λαού μας δεν επιτυγχάνεται μέσω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Για εμάς, πάνω από όλα είναι η ιατρική απόδειξη και τεκμηρίωση για την προστασία της Υγείας του λαού και όχι οι ναρκωτικές ουσίες που αποδεδειγμένα σκοτώνουν τη ζωή παρά την σώζουν.

Διευκρινίζουμε ότι είμαστε θετικοί στην εισαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης για εκείνα τα περιστατικά ασθενών που κρίνονται αναγκαία από ιατρό.

Καλούμε την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, καθώς και το νέο Υπουργό Υγείας κ. Ιωάννου να εγκύψουν στα πραγματικά προβλήματα της Υγείας του λαού μας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι λίστες αναμονής έχουν ξεφύγει επικίνδυνα. Ξεπερνούν τις 30.000 χιλιάδες ασθενών. Είναι περιπτώσεις ασθενών που τους ορίζονται ραντεβού το 2020. Οι ασθενείς πονούν και υποφέρουν, η Δημόσια Υγεία διαλύεται και τα Δημόσια Νοσηλευτήρια καταρρέουν.

Κατεπείγον χρειάζεται η ετοιμασία οδικού χάρτη για την Αυτονόμηση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και η προώθηση του Γενικού Συστήματος Υγείας. Αγωνιούμε και ανησυχούμε πλέον πραγματικά.

22.02.2018

PREV

"Να θεσμοθετηθεί επίσημα το Γραφείο Επιτρόπου για την Ισότητα των Φύλων"

NEXT

Δήλωση Βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη μετά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών