Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η αντιφατικότητα, η αλλοπροσαλλοσύνη και οι σκοπιμότητες των κυβερνώντων σ’ όλο τους το μεγαλείο

Η αντιφατικότητα, η αλλοπροσαλλοσύνη και οι σκοπιμότητες των κυβερνώντων σ’ όλο τους το μεγαλείο

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Νομοσχέδια για αφερεγγυότητα

 

Οι κυβερνώντες όφειλαν να έφερναν ενώπιον της Βουλής τα νομοσχέδια για την αφερεγγυότητα πριν ή τουλάχιστον ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Η τεράστια αργοπορία που υπήρξε, χωρίς μάλιστα να έχουν κατατεθεί στο σύνολο τα νομοσχέδια για την αφερεγγυότητα, αφού εκκρεμεί η κατάθεση ακόμη τριών, καταδεικνύει αφενός την ανικανότητα των κυβερνώντων και αφετέρου την απουσία κοινωνικής ευαισθησίας από πλευράς τους, αφού προτεραιότητα και έγνοια τους υπήρξε η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των νέων ιδιοκτητών των τραπεζών, με τη διάνοιξη του δρόμου για μαζικές, αδιάκριτες διαδικασίες express για τις εκποιήσεις.

Πρόσθετα, το γεγονός ότι ο Γενικός Εισαγγελέας εξαναγκάστηκε να δώσει γνωμάτευση εντός δυο μόλις ημερών και κυρίως η αμφισβήτηση της συνταγματικότητας των δυο νομοσχεδίων που κατατέθηκαν για την αφερεγγυότητα, δείχνουν την προχειρότητα της κυβέρνησης, αλλά και την αλλοπρόσαλλη, γεμάτη σκοπιμότητες στάση της. Όταν ως ΑΚΕΛ μαζί με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρήσαμε να δημιουργήσαμε δίχτυ προστασίας για τους μικροοφειλέτες θύματα της τραπεζικής κρίσης, δεχτήκαμε δυστυχώς τη λοιδορία της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ ως προς την πιθανότητα αντισυνταγματικότητας προνοιών που αφορούσαν την προστασία των συμβάσεων. Για το ίδιο ακριβώς ζήτημα, η κυβέρνηση σήμερα μας καλεί να αγνοήσουμε αυτή την πιθανότητα αντισυνταγματικότητας, για την οποία μάλιστα προειδοποιεί ο Γενικός Εισαγγελέας. Η αντιφατικότητα, η αλλοπροσαλλοσύνη και οι σκοπιμότητες των κυβερνώντων  σ’ όλο τους το μεγαλείο.

12/12/2014

PREV

Σε δούρειο ίππο εξελίσσεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

NEXT

Καταψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2015 αποφάσισε η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ