Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η αιματοχυσία και οι ξένες επεμβάσεις στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστούν

Η αιματοχυσία και οι ξένες επεμβάσεις στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστούν

 

 

Υποστηρικτές της ουκρανικής φασιστικής οργάνωσης UPA (φωτό: ΑΡ)

Υποστηρικτές της ουκρανικής φασιστικής οργάνωσης UPA (φωτό: ΑΡ)


Το αίμα του ουκρανικού λαού συνεχίζει να ρέει ακατάπαυστα και η χώρα βιώνει μια βαθιά εμφύλια διαίρεση. Ανεξάρτητα από τη διαχρονική θέση μας για την ανάγκη περαιτέρω δημοκρατικών αλλαγών στη χώρα, αυτό που εξελίσσεται στην Ουκρανία είναι μια υποκινούμενη από τη Δύση απόπειρα πραξικοπήματος κατά της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, προκειμένου να αποσπαστεί η χώρα από τη ρωσική επιρροή και να ενσωματωθεί στο ευρωατλαντικό μπλοκ.
Στους πρωταγωνιστές της εξτρεμιστικής αντικυβερνητικής δράσης συμπεριλαμβάνονται και νεοναζιστικές οργανώσεις αλλά και ακροδεξιά κόμματα όπως το αντισημιτικό «Σβόμποντα», για τον ηγέτη του οποίου η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Νιούλαντ –σύμφωνα με τις συνομιλίες της που διέρρευσαν-  επιφυλάσσει ρόλο και λόγο στο νέο καθεστώς που σχεδιάζουν. Οι ΗΠΑ δηλαδή είναι διατεθειμένες να συμπράξουν ακόμα και με τους ακροδεξιούς της Ουκρανίας προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδια τους, στα οποία περιλαμβάνεται και η κάθοδος του ΔΝΤ στη χώρα…
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΕΕ, η οποία εμπλέκεται ευθέως στα εσωτερικά της Ουκρανίας παίρνοντας το μέρος της αντιπολίτευσης και εξαγγέλλοντας επιβολή κυρώσεων σε βάρος της ουκρανικής κυβέρνησης.  Το ΑΚΕΛ καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από αυτή τη λογική που βάζει λάδι στη φωτιά.
Η αιματοχυσία και οι ξένες επεμβάσεις πρέπει να τερματιστούν. Ο λαός της Ουκρανίας είναι ο μόνος που έχει δικαίωμα να αποφασίσει απερίσπαστος ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας του και ποιες πολιτικοοικονομικές σχέσεις θα έχει με τους γείτονες του, για κανένα από τους οποίους δεν ωφελούν οι εξιδανικεύσεις.

PREV

Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

NEXT

Αρνητική εξέλιξη η εμπλοκή της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση