Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

0406-venezuela-Maduro-topic-crime_full_600[1]

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας νέας προσπάθειας υπόσκαψης της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης Νικολά Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Σειρά ακροδεξιές τάσεις της αντιπολίτευσης, με βίαιες ενέργειες προσπάθησαν να δημιουργήσουν νέα κατάσταση αστάθειας στη χώρα.

Όλα αυτά γίνονται με την ενίσχυση της αντιπολίτευσης από τις ΗΠΑ, οι οποίες ολοένα βρίσκουν και νέες ευφάνταστες μεθόδους για ανατροπή κυβερνήσεων για εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Αποτελεί γεγονός πως η διαδικασία της Μπολιβαριανής Επανάστασης συνεχίζει να αποτελεί εχθρό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, ενόσω επιμένει στην κρατική διαχείριση των κοιτασμάτων πετρελαίου της χώρας και βρίσκεται ενάντια στην επικράτηση των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων.

Επίσης, με στοιχεία αποδεικνύεται η δόλια διαστρέβλωση των τελευταίων γεγονότων στη Βενεζουέλα από ντόπια και διεθνή ΜΜΕ, που ακολουθούν την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, έχει διαφανεί πως πολλές φωτογραφίες δεν ανταποκρίνονταν στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Βενεζουέλα, αλλά αφορούσαν άλλες χρονικές στιγμές.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τις δόλιες και φασιστικές μεθοδεύσεις για ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Επίσης καταδικάζει την εμπλοκή τρίτων στα εσωτερικά άλλης χώρας. Για ακόμη μια φορά εκφράζει τη στήριξη του προς την Μπολιβαριανή Επανάσταση ενόσω αυτή τάσσεται υπέρ των ριζοσπαστικών λαϊκών μεταρρυθμίσεων, ενάντια στα μονοπώλια και υπέρ της δίκαιης κατανομής του εθνικού πλούτου.

PREV

Διάσταση κυβερνώντων με τους πολίτες

NEXT

Η αιματοχυσία και οι ξένες επεμβάσεις στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστούν