Home  |  Βουλή   |  Εύλογα ερωτήματα και συνειρμούς προκαλούν οι τροπολογίες του ΔΗΚΟ για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων

Εύλογα ερωτήματα και συνειρμούς προκαλούν οι τροπολογίες του ΔΗΚΟ για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων

Γραπτή Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Προέδρου της Κ.Ε. Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Εύλογα ερωτήματα και συνειρμούς προκαλούν οι απρόσμενες τροπολογίες του ΔΗΚΟ επί της νομοθεσίας για τη σύσταση Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων.

Ποιους άραγε θέλει να εξυπηρετήσει το ΔΗΚΟ; Σε τι πραγματικά αποσκοπούν οι συγκεκριμένες τροπολογίες; Όταν μάλιστα το νομοσχέδιο που βρίσκεται σήμερα ενώπιον της Βουλής είναι αποτέλεσμα αμοιβαίων υποχωρήσεων των κοινωνικών εταίρων, προκειμένου αυτό να προωθηθεί για ψήφιση το συντομότερο δυνατό.

Σε περίπτωση υιοθέτησης των τροπολογιών του ΔΗΚΟ, οι οποίες καταργούν τις διατάξεις που αφορούν στην επιβολή διοικητικών προστίμων, τα αδικήματα και τις ποινές, καταστρατηγείται η φιλοσοφία του νομοσχεδίου, καθιστώντας το ουσιαστικά ανεπαρκέστατο στην αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ως ΑΚΕΛ καλούμε το ΔΗΚΟ, καθώς και όποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα προσανατολίζεται στο να στηρίξει τις εν λόγω τροπολογίες, να αντιληφθούν τη ζημιά που προκαλούν στην προσπάθεια των κοινωνικών εταίρων για διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων και αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των εργοδοτών.

06/02/2020

PREV

Η λειτουργία του λιμανιού Λεμεσού επηρέασε δραματικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων Ζακακίου

NEXT

"Σε δεινή θέση ο αγροτικός τομέας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού"