Home  |  Βουλή   |  Επιστολή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, στα Δ.Σ της ΡΑΕΚ και της ΑΗΚ για τις Νέες Διατιμήσεις Ηλεκτρικής Ενέργειας

Επιστολή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, στα Δ.Σ της ΡΑΕΚ και της ΑΗΚ για τις Νέες Διατιμήσεις Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, Γιώργος Λουκαΐδης, απέστειλε σήμερα επιστολή στα Διοικητικά Συμβούλια της ΡΑΕΚ και της ΑΗΚ, με θέμα τις Νέες Διατιμήσεις Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Παρατίθεται η επιστολή:

Γιώργος Λουκαΐδης«Αντιλαμβανόμαστε ότι βρίσκεστε στο τελικό στάδιο λήψης απόφασης, σχετικά με τις νέες διατιμήσεις Ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως έχει δημοσιοποιηθεί στον τύπο μετά τη δημόσια παρουσίαση από την ΑΗΚ, οι προτεινόμενες διατιμήσεις φαίνεται ότι θα επιφέρουν σημαντικές και δυσβάσταχτες αυξήσεις σε μερίδα καταναλωτών, όπως οι χρήστες ηλεκτρικών θερμοσυσσωρευτών και υδραντλιών.

 Ως ΑΚΕΛ, γνωρίζουμε οι ενέργειες σας εκκινούν από την ανάγκη για προσαρμογή του Ηλεκτρικού Τομέα στις νέες νομοθεσίες και Ευρωπαϊκές οδηγίες για κοστοστρέφεια και διαφάνεια. Έχουμε όμως την έντονη άποψη ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μην οδηγήσουν σε άδικες ή/ και εξοντωτικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τυχόν λάθη ή παραλείψεις του παρελθόντος ή/και τις πολιτικές στήριξης διαφόρων ομάδων του πληθυσμού, ενώ δεν θα πρέπει να παραγνωριστούν και τα οφέλη που είχε η ΑΗΚ από την παροχή εκτός αιχμής ηλεκτρικής ενέργειας στους θερμοσυσσωρευτές και στις υδραντλίες,

 Ειδικότερα δεν θα πρέπει να αγνοηθούν τα σημαντικά οφέλη που έχει η ΑΗΚ όπως η πιο οικονομική διαχείριση του φορτίου για δεκαετίες, αλλά και η πιο ασφαλής λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος κατά τις νυκτερινές ώρες της χαμηλής ζήτησης. Αντιθέτως πρέπει όλα αυτά να συνυπολογιστούν ώστε να αποφευχθεί η σημαντική επιβάρυνση στις συγκεκριμένες κατηγορίες διατιμήσεων.

 Παράλληλα δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός πως οι καταναλωτές ωθήθηκαν από την ΑΗΚ και το Κράτος να αξιοποιήσουν τη χαμηλή διατίμηση, με αποτέλεσμα να προβούν σε σημαντικές επενδύσεις για θερμοσυσσωρευτές και ηλεκτρικές υδραντλίες.

 Αναμένουμε ότι μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων σας, θα λάβετε εκείνες τις αποφάσεις και μέτρα, ώστε να καθοριστούν οι νέες τιμές με δίκαιο και διαφανή τρόπο, εξασφαλίζοντας αφενός τα συμφέροντα του συνόλου των καταναλωτών χωρίς όμως αφετέρου να δημιουργούνται συνθήκες εγκλωβισμού και εξόντωσης σε οποιαδήποτε κατηγορία καταναλωτών.

Σε περίπτωση που διαφανεί ότι είναι απαραίτητη η πολιτική απόφαση για στήριξη συγκεκριμένης κατηγορίας καταναλωτών, μέσω των υπηρεσιών δημόσιας ωφέλειας, είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε θετικά».

17 Ιανουαρίου 2017

PREV

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά - Διόρθωση στρέβλωσης στις βασικές συντάξεις του ΤΚΑ

NEXT

Δήλωση του Βουλευτή Γιώργου Τ. Γεωργίου, για τα προβλήματα στον τομέα της δημόσιας Υγείας