Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επιστολή Γ.Γ. ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Επιστολή Γ.Γ. ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Ομήρου.

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:

«Είναι λυπηρό που για ακόμα μια φορά αναγκαζόμαστε να επαναφέρουμε θέμα για την τήρηση και σεβασμό του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής, νομοθεσιών και προνοιών του Συντάγματος από μέρους Βουλευτών.

Γνωρίζετε πολύ καλά και σε λεπτομέρεια τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως στις 26 Ιουνίου 2015 μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Αντρέα Κυπριανού και της Βουλευτού του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες  Δυνάμεις, κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου. Είναι κατά την άποψη μας απαράδεκτο, ανήκουστο, πρωτοφανές και πέραν από τα όρια του πολιτικού πολιτισμού να ακούγονται ύβρεις προς συναδέλφους, καθώς επίσης να γίνονται απρεπείς πράξεις σε βάρος τους. Οι Βουλευτές κάθε Κόμματος οφείλουν να συμπεριφέρονται και να λειτουργούν ως πρότυπα, εντός και εκτός Βουλής και δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία, ούτε συμβιβασμός για πράξεις και γεγονότα που αντιβαίνουν αυτή την αρχή.

Οι Κανονισμοί της Βουλής υπ’ αριθμό 35 και 36 είναι ξεκάθαροι ως προς την υποχρέωση των Βουλευτών για τήρηση των προνοιών του Κανονισμού, του Συντάγματος και των λειτουργιών της Πολιτείας. Επιπρόσθετα, είναι σαφείς ως προς τη συμπεριφορά που οφείλουν να έχουν τα μέλη του Σώματος κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Βουλής. Εκτιμούμε ότι τόσο οι πρόνοιες του Κανονισμού, όσο και οι πρόνοιες της νομοθεσίας για απαγόρευση του καπνίσματος έχουν παραβιαστεί και ως εκ τούτου ζητούμε από εσάς ως Πρόεδρο του Σώματος να ενεργοποιήσετε όλες τις σχετικές πρόνοιες του Κανονισμού, καθώς και της νομοθεσίας για απαγόρευση του καπνίσματος. Απαιτούμε επίσης να προβείτε σε παραστάσεις και κυρώσεις προς τον κ. Α. Κυπριανού για τη συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίας.

Τέλος, ζητούμε όπως το θέμα τεθεί ενώπιον της Σύσκεψης Αρχηγών και/ή Εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων την ερχόμενη Πέμπτη».

30/06/2014

PREV

Η κυβέρνηση να εξετάσει και άλλους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ

NEXT

Yπέρ ενός νέου συστήματος διορισμού που να στηρίζεται στην αξία και τα προσόντα του ατόμου