Home  |  Βουλή   |  Επιστολή Γιώργου Λουκαΐδη προς τον Υπ. Παιδείας, για τα προβλήματα των Δημοτικών Σχολείων Κλήρου και Μαλούντας

Επιστολή Γιώργου Λουκαΐδη προς τον Υπ. Παιδείας, για τα προβλήματα των Δημοτικών Σχολείων Κλήρου και Μαλούντας

Επισυνάπτεται η επιστολή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, κ. Γιώργου Λουκαΐδη προς τον Υπ. Παιδείας κ. Κωστα Καδή:

 

Κύριο

Κώστα Καδή

Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

1434 Λευκωσία

 

16 Μαρτίου 2017

 

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

ΘΕΜΑ: Προβλήματα Δημοτικών Σχολείων των κοινοτήτων Μαλούντας και Κλήρου

Μετά από επίσκεψή μου με στελέχη της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λευκωσίας στις κοινότητες Μαλούντας και Κλήρου και κατόπιν συζήτησης με τις τοπικές αρχές, τη διεύθυνση των Δημοτικών σχολείων και μέλη των Συνδέσμων Γονέων, έχω εντοπίσει τα  πιο κάτω προβλήματα, τα οποία και σας διαβιβάζω.

Σε σχέση με το Δημοτικό Σχολείο Μαλούντας, ο Κοινοτάρχης και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν την αγωνία τους για το ενδεχόμενο του τερματισμού λειτουργίας του. Παρόλο που στο εν λόγω σχολείο φοιτούν σήμερα οκτώ παιδιά, ο αριθμός των μαθητών δημοτικού της κοινότητας είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, ωστόσο η πλειοψηφία επιλέγει τη φοίτηση σε σχολεία παρακείμενων κοινοτήτων. Ως κύρια αιτία έχει αναφερθεί η μη απασχόληση των παιδιών μετά το μεσημέρι.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο μας έχει ενημερώσει για σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών στις οποίες προβαίνει, με στόχο τη διασφάλιση απασχόλησης των παιδιών μέχρι τις απογευματινές ώρες, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει ως κίνητρο για την επιστροφή παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας, καθώς και για νέα παιδιά που αναμένεται να φοιτήσουν τα επόμενα χρόνια. Δεδομένης της ανάπτυξης που παρουσιάζεται και την εγκατάσταση νέων οικογενειών στην κοινότητα Μαλούντας, παρακαλώ όπως συνεχίσετε την πολιτική σας για μη κλείσιμο του σχολείου, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στο Κοινοτικό Συμβούλιο να ολοκληρώσει τις ενέργειές του.

Αναφορικά με το Δημοτικό Σχολείο Κλήρου, μετά από την επί τόπου επίσκεψή μας και τη συζήτηση με την Διευθύντρια και μέλη του Συνδέσμου Γονέων, έχουμε εντοπίσει τα παρακάτω.

Υπάρχει η αναγκαιότητα κατασκευής στεγάστρου στον προαύλιο χώρο, πρόβλημα το οποίο, όπως έχουμε ενημερωθεί, και ο ίδιος είχατε εντοπίσει κατά την επίσκεψή σας στο σχολείο τον Μάιο του 2016 και για το οποίο δώσατε οδηγίες στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου σας. Η Διεύθυνση του σχολείου έχει πληροφορηθεί πρόσφατα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι το κόστος ανέρχεται στις 80.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε το απαιτούμενο κονδύλι να ενταχθεί στον προϋπολογισμό για το έτος 2018.

Μεταξύ άλλων κτιριακών αναγκών του σχολείου, προέχει η επιδιόρθωση κολώνας στο παλιό κτίριο του σχολείου, η οποία έχει υποστεί σημαντική φθορά, αυξάνοντας την επικινδυνότητα για τα παιδιά και το προσωπικό. Επιπρόσθετα, επείγει και η αντικατάσταση των παλιών θυρών και παραθύρων, καθότι η υφιστάμενη υποδομή κρίνεται ανεπαρκής, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, λόγω απώλειας θερμότητας κάτι που αυξάνει και το κόστος από την παρατεταμένη και συνεχή χρήση των συστημάτων θέρμανσης του κτιρίου.

Τέλος, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε δίνοντας οδηγίες για την άμεση κατασκευή τουαλέτας για άτομα με αναπηρία, δεδομένου ότι από τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα υποδεχθεί μαθητή με πρόβλημα μυοπάθειας. Για το εν λόγω θέμα, η Συνδετική Λειτουργός Ειδικής Εκπαίδευσης, κ. Ζαχάρω Μαππουρίδου, έχει ήδη προωθήσει τα σχόλιά της στην Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας.

Επί της ευκαιρίας, θα θέλαμε να έχουμε την θέση του Υπουργείου σας για την κατασκευή νέου Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου, θέμα το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια, κάτι που αναμένεται να επιλύσει ολικώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες της περιοχής.

Ευελπιστώντας στη θετική -από μέρους σας- συμβολή στην επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Λουκαΐδης

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κοινοτικό Συμβούλιο Κλήρου

Κοινοτικό Συμβούλιο Μαλούντας

PREV

"Δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία που αφορά τη Βία στην Οικογένεια"

NEXT

Δηλώσεις Στ. Στεφάνου μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Οικονομικών