Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επιλέγει τον μοναχικό της δρόμο η κυβέρνηση και εκ των υστέρων υπόσχεται διάλογο

Επιλέγει τον μοναχικό της δρόμο η κυβέρνηση και εκ των υστέρων υπόσχεται διάλογο

Δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου, Στέφανου Στεφάνου

Για τις εκποιήσεις
Είναι αστείο η κυβέρνηση να κατηγορεί το ΑΚΕΛ για λαϊκισμό στο θέμα των εκποιήσεων. Λαϊκισμός είναι να γίνονται δηλώσεις προ μηνών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι στην Κύπρο έχει προστατευτεί η πρώτη κατοικία ενώ στην πραγματικότητα η κυβέρνηση τίποτα δεν έχει κάνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Είναι αστείο η κυβέρνηση να κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι δεν θέλει το διάλογο, όταν για μήνες η κυβέρνηση απέρριπτε τις εκκλήσεις μας για να φέρει προτάσεις και να συζητήσουμε έγκαιρα το θέμα. Η κυβέρνηση, αντί να συζητήσει με τις πολιτικές δυνάμεις, επέλεξε για ακόμα μια φορά να κάνει διάλογο και να συμφωνήσει με την Τρόικα ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο για μαζικές εκποιήσεις εξπρές και τώρα κατόπιν εορτής ισχυρίζεται ότι θα κάνει διάλογο.
Τουλάχιστον, ας είναι πιο προσεκτικοί οι κυβερνώντες όταν κατηγορούν το ΑΚΕΛ για λαϊκισμό και έλλειψη διαλόγου, γιατί αυτό-εκτίθενται.
Είναι αστείο να λέει το κυβερνών Κόμμα ότι έχει προτάσεις για το νομοσχέδιο, όταν πρωταγωνίστησε στη Βουλή –βρίσκοντας δυστυχώς σύμμαχο το ΔΗΚΟ- για να μην συζητηθεί η πρόταση ΑΚΕΛ – ΕΔΕΚ για προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρομεσαίας επαγγελματικής στέγης. Αν γινόταν συζήτηση στη Βουλή επί του θέματος, θα μπορούσαν να συζητηθούν όλες οι προτάσεις. Ο Συναγερμός όμως –στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση- ουσιαστικά σκότωσε το διάλογο και τώρα εκ των υστέρων λέει ότι έχει προτάσεις.
Εμείς επιμένουμε ότι η συμφωνία της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού με την Τρόικα αποτελεί καταστροφή για την κοινωνία και την οικονομία του τόπου. Μέσα από μια διαδικασία εξπρές πολλοί συμπολίτες μας θα χάσουν την οικογενειακή τους στέγη και θα μείνουν και από πάνω χρεωμένοι στις τράπεζες εξαιτίας της απώλειας στην αξία του ακινήτου τους.
Το ΑΚΕΛ έχει πρόταση για την προστασία της οικογενειακής στέγης και της μικρομεσαίας επαγγελματικής στέγης, όπως και άλλες προτάσεις που αφορούν στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τις οποίες έχουμε καταθέσει ενώπιον της κυβέρνησης και της κοινωνίας πολλές φορές. Αυτές προτάσσουμε στο διάλογο ελπίζοντας ότι έστω και την υστάτη η κυβέρνηση θα δεχθεί να τις συζητήσει.
Για το φυσικό αέριο
Ακούσαμε τον Υπουργό Ενέργειας να δηλώνει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 9 είναι περισσότερα από αυτά που αναμένονταν. Ταυτόχρονα, ακούμε την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει τη θέση ότι το τερματικό υγροποίησης στο Βασιλικό δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί τα κοιτάσματα δεν είναι ικανοποιητικά για οικονομική στήριξη του έργου, για το οποίο ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.
Ας αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση, ποιο από τα δύο συμβαίνει; Έχουμε ή δεν έχουμε επαρκή κοιτάσματα; Θα προχωρήσει ή όχι στο τερματικό υγροποίησης;

1/08/2014

PREV

Ιδεολογικό ξεκαθάρισμα από πλευράς Κυβέρνησης τα νέα αναλυτικά προγράμματα

NEXT

Η Ιστορική Αλήθεια δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλένονται οι αμαρτίες της δεξιάς και της ακροδεξιάς