Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επιβεβαιώνονται οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο αστυνομικό σώμα

Επιβεβαιώνονται οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο αστυνομικό σώμα

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Ο τέως Αρχηγός της Αστυνομίας, με σημερινές δηλώσεις του επιβεβαίωσε τις συνεχείς παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου για τις μεταθέσεις στο αστυνομικό σώμα, λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Νικολάου από ένα χρονικό σημείο και μετά ήθελε να καθορίζει ο ίδιος το σύνολο των μεταθέσεων.

Επίσης, ο κ. Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε την παρέμβαση του κ. Νικολάου για αλλαγή της σύνθεσης της ανακριτικής ομάδας για το σκάνδαλο της κατάρρευσης της  οικονομίας.

Οι αναφορές του τέως Αρχηγού της Αστυνομίας καταδεικνύουν και τεκμηριώνουν τις πολιτικές παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης  και της κυβέρνησης με στόχο την πλήρη κομματικοποίηση και τον κομματικό έλεγχο του αστυνομικού σώματος.

Η υπονόμευση της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας του αστυνομικού σώματος και ευρύτερα των θεσμών από ανάλογες απαράδεχτες παρεμβάσεις, απαιτεί τη λήψη μέτρων προστασίας και σεβασμού των θεσμών και αποκατάστασης της τρωθείσας αξιοπιστίας τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο επιβάλλεται:

– Πρώτο, η παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σε ό,τι αφορά τις σοβαρές καταγγελίες και τα τεκμήρια που παρουσιάζει ο τέως Αρχηγός της Αστυνομίας,

– Δεύτερο, ο άμεσος τερματισμός των απαράδεκτων, αναξιοκρατικών παρεμβάσεων στο αστυνομικό σώμα, οι οποίες με βάση και τις σημερινές δηλώσεις του κ. Παπαγεωργίου συνεχίζονται αμείωτα, και ο σεβασμός στον πολυδιαφημισμένο κώδικα δεοντολογίας που κατά τα άλλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δεσμεύτηκαν να τηρούν με την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες διερωτώνται πότε ο κ. Ιωνάς Νικολάου θα αποφασίσει να αναλάβει τις σοβαρές ευθύνες που του αναλογούν για σωρεία διαχρονικών πράξεων και παραλείψεων.

15/12/2014

PREV

Συμπαράσταση στους πληγέντες της Λάρνακας

NEXT

Βρισκόμαστε συνεχώς στο πλευρό των πληγέντων