Home  |  Βουλή   |  Επείγει ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τα γυμναστήρια

Επείγει ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τα γυμναστήρια

Τον Οκτώβριο του 2012 όταν συζητούσαμε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, το θέμα της ανάγκης για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει την ίδρυση και λειτουργία των γυμναστηρίων, μας είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων, ότι πολλοί δηλώνουν γυμναστές χωρίς να κατέχουν τα απαραίτητα πτυχία, ενώ σύμφωνα με τον ΚΟΑ από τα 452 γυμναστήρια που λειτουργούν μόνο τα 56 έχουν άδεια.

Επίσης, στην ίδια συνεδρία η Επιτροπή Παιδείας κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εντατικοποιήσουν τη διαβούλευση τόσο για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των γυμναστηρίων, όσο και για την ίδρυση ανεξάρτητου φορέα εγγραφής Γυμναστών.

Το μόνο που άλλαξε στα επτά χρόνια που μεσολάβησαν είναι ότι από τα 700 γυμναστήρια που λειτουργούν σήμερα άδεια έχουν μόνο τα 108.

Επτά χρόνια μετά, παρά τις συζητήσεις που μεσολάβησαν στη Βουλή και τις σχετικές δεσμεύσεις της κυβέρνηση για επίλυση του προβλήματος, ο εκσυγχρονισμός της Νομοθεσίας δεν έχει προχωρήσει, ενώ οι αναμενόμενοι κανονισμοί, οι οποίοι θα είναι αποτρεπτικοί σε ότι αφορά τα σοβαρά θέματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας, βρίσκονται ακόμη ενώπιον του ΚΟΑ. Ελπίζουμε ότι δεν θα περάσουν ακόμη επτά χρόνια μέχρι την κατάθεση τους στη Βουλή!

PREV

Η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης αποτελεί συλλογική απαίτηση και κοινωνική ανάγκη

NEXT

Eφταετία άγονης πολιτικής για τον Αθλητισμό