Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Εξέθρεψαν τη διαφθορά και τώρα επιδίδονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα

Εξέθρεψαν τη διαφθορά και τώρα επιδίδονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου

Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του καλούν οργανώσεις και φορείς για επείγουσα σύσκεψη στο Προεδρικό για τη διαφθορά. Με άλλα λόγια, μετά από 8 χρόνια κατά τα οποία εξέθρεψαν τη διαφθορά και συγκάλυπταν τα σκάνδαλα, τώρα επιδίδονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα για εξαπάτηση της κοινωνίας.

  • Ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του πρώτα έστησαν τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων.
  • Στη συνέχεια, αρνούνταν να αναγνωρίσουν την κατάχρηση και τη διαφθορά γύρω από το πρόγραμμα, μέχρι που η ΕΕ κίνησε διαδικασία σε βάρος της Κύπρου.
  • Και μέχρι σήμερα, δεν έχουν πει λέξη για την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος που υπάρχει στην κυβέρνησή του με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Πάνω από 350 αιτήσεις πολιτογραφήσεων υποβλήθηκαν από γραφεία που συνδέονται με τον ίδιο τον Πρόεδρο και μέλη της κυβέρνησης. Δηλαδή, τα γραφεία τους υπέβαλλαν αιτήσεις και οι ίδιοι της ενέκριναν.

Όταν μετά από όλα αυτά, ο κ. Αναστασιάδης όχι μόνο δεν αναλαμβάνει καμιά πολιτική ευθύνη, αλλά δηλώνει και από πάνω ότι είναι ήσυχος με τη συνείδησή του, δεν πρέπει να απορεί που κοινωνικές οργανώσεις αρνούνται να παρευρεθούν στη σύσκεψή του. Ούτε που οι πολίτες συνεχίζουν να απαιτούν κάθαρση, διαφάνεια και ανάληψη ευθύνης.

09/11/2020

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού στην εκδήλωση κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς

NEXT

Το ΑΚΕΛ εγγράφει το θέμα του σφαγείου στη Βουλή