Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Εντελώς απαράδεχτες οι καθυστερήσεις στη φοιτητική χορηγία

Εντελώς απαράδεχτες οι καθυστερήσεις στη φοιτητική χορηγία

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, επικεφαλής Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ για τη φοιτητική χορηγία

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη δημοσιοποίηση των αιτήσεων για τη φοιτητική χορηγία για τη φετινή χρονιά είναι εντελώς απαράδεχτες, δημιουργούν δικαιολογημένα καχυποψία και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για χιλιάδες φοιτητές/φοιτήτριες μας και τις οικογένειες τους.

Ενώ οδεύουμε προς το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς και ενώ προηγήθηκε η έντονη κοινωνική αναστάτωση για το ενδεχόμενο αποκλεισμού δικαιούχων από τη φοιτητική χορηγία, και παρά τη διαβεβαίωση των κυβερνώντων ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά για την τρέχουσα χρονιά, οι αιτήσεις για τη φοιτητική χορηγία αγνοούνται. Χιλιάδες φοιτητές/φοιτήτριες έχουν ανάγκη τη φοιτητική χορηγία και την έχουν ανάγκη έγκαιρα, αφού πολλοί φοιτητές/φοιτήτριες καλύπτουν βασικές τους ανάγκες από τη φοιτητική χορηγία.

Αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση τροφοδοτεί δικαιολογημένα σενάρια και καχυποψία.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Παιδείας να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους και να  δημοσιεύσουν άμεσα τις αιτήσεις για τη φοιτητική χορηγία. Τους καλούμε επίσης να διεκπεραιώσουν τάχιστα την εξέταση των αιτήσεων για να μπορέσουν το συντομότερο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας να πάρουν τη φοιτητική χορηγία, η οποία αποτελεί σοβαρό στήριγμα για χιλιάδες οικογένειες.

 

18/03/2015
 

PREV

Εμείς επιδιώκουμε προστασία της κύριας κατοικίας και των εγγυητών

NEXT

Ούτε οι αριθμοί ευημερούν ούτε οι πολίτες στην χώρα μας