Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Εμείς επιδιώκουμε προστασία της κύριας κατοικίας και των εγγυητών

Εμείς επιδιώκουμε προστασία της κύριας κατοικίας και των εγγυητών

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου
ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Γιάννου Λαμάρη
για την απόφαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών για τα νομοσχέδια του πλαισίου αφερεγγυότητας

Όταν είσαι αντιμέτωπος με δύσκολα ζητήματα που χρειάζονται ρύθμιση, με πολύπλοκα θέματα, με ευρείς νομικές διαστάσεις πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεχτικός στην εξέταση αυτών των ζητημάτων ώστε πραγματικά, ως νομοθετικό σώμα, να αισθάνεσαι ότι έχεις κάνει το καθήκον σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπενθυμίζω την βιασύνη που επεδίωκαν κάποιοι αισθανόμενοι τόσο σίγουροι για την ευκολία με την οποία μπορούσαν να ρυθμιστούν τα ζητήματα της αφερεγγυότητας.

Εμείς, λέγαμε ταυτόχρονα πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα συνολικά όχι αποσπασματικά και με χρόνο τέτοιο ώστε να είσαι σίγουρος για τη δουλειά που κάνεις.

Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια πορεία που εμείς διαβλέψαμε να επιβεβαιώνεται ότι χρειάζεται χρόνος ακόμα. Η ίδια η Κυβέρνηση κάθε φορά που ορίζεται συνεδρία διαφοροποιεί τα κείμενα. Σωστά γίνεται, απλά δεν έπρεπε και να βιαζόμαστε.

Εντοπίζονται αδυναμίες, συγκρούσεις στο νόμο και νομίζω ότι θα μπορέσουμε μ` αυτό τον τρόπο αν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε αν και εφόσον υπάρξει και πολιτική βούληση για το πλέγμα προστασίας εκείνων των στοιχείων που εμείς επιδιώκουμε της κύριας κατοικίας, των εγγυητών, να έχουμε ένα καλό νομοθέτημα. Φαίνεται ότι πριν τις διακοπές της Βουλής για το Πάσχα δεν θα είμαστε έτοιμοι παρά την προσπάθεια που θα κάνουμε αν είναι δυνατόν να προλάβουμε.  Θα δούμε με τον Συμπρόεδρο πώς μπορούμε να έχουμε περισσότερες συνεδρίες αυτό το δεκαπενθήμερο για να συνεχίσουμε.  Εκφράζουμε τη θετική μας βούληση ώστε να προωθηθούν αυτά τα νομοθετήματα.

17/03/2015

PREV

Θίχτηκαν επειδή ακολουθούν αντίθετη πολιτική και φιλοσοφία από αυτή της ελληνικής κυβέρνησης

NEXT

Εντελώς απαράδεχτες οι καθυστερήσεις στη φοιτητική χορηγία