Home  |  Βουλή   |  Εκ νέου αίτημα του ΑΚΕΛ για κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων παραχώρησης των εργασιών στο Λιμάνι Λεμεσού

Εκ νέου αίτημα του ΑΚΕΛ για κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων παραχώρησης των εργασιών στο Λιμάνι Λεμεσού

limportΟ Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ–Αριστερά–Νέες Δυνάμεις, Γιώργος Λουκαΐδης, απέστειλε σήμερα μέσω των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, εκ νέου αίτημα στον Υπουργό Μεταφορών κ. Μάριο Δημητριάδη ώστε το συντομότερο δυνατό καταθέσει τις Συμβάσεις και τους σχετικούς όρους βάσει των οποίων παραχωρήθηκαν οι εργασίες στο Λιμάνι Λεμεσού.

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή.

«Παρακαλώ τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το συντομότερο δυνατό να αποστείλει στην Βουλή των Αντιπροσώπων τις Συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ του Κράτους και των Ιδιωτικών Εταιρειών, καθώς και τους σχετικούς όρους  για παραχώρηση των εργασιών του Λιμανιού Λεμεσού. Επανειλημμένα τα στοιχεία έχει ζητηθεί από βουλευτές κατά τη διάρκεια σχετικών συζητήσεων σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, αλλά και πρόσφατα γραπτώς από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών.

Δεδομένων των προβλημάτων που έχουν προκύψει τις τελευταίες βδομάδες και του αντικτύπου που αυτά έχουν στην ευρύτερη οικονομική και εμπορική δραστηριότητα του τόπου, καθώς και στους εργαζόμενους, κρίνεται αναγκαίο η Βουλή να έχει πλήρη ενημέρωση για τις εν λόγω Συμφωνίες μέσω της αποστολής των αυτούσιων κειμένων. Παρόμοια πρακτική ακολουθήθηκε και παλαιότερα με τις Συμφωνίες Συμβάσεων που αφορούσαν τα αεροδρόμια, τις οποίες το αρμόδιο Υπουργείο απέστειλε μετά από αίτημα της Βουλής.»

07 Φεβρουαρίου 2017

PREV

"Στο νέο λιμάνι Λεμεσού επικρατεί το απόλυτο χάος"

NEXT

"Φοβερή καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού για τη λειτουργία της ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας"