Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Εγκατάλειψη της πολιτικής λιτότητας και της τυφλής υποταγής στο μνημόνιο

Εγκατάλειψη της πολιτικής λιτότητας και της τυφλής υποταγής στο μνημόνιο

Δήλωση μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Ελένης Μαύρου
Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας χθες ότι, η οικονομία του τόπου βρίσκεται σε πορεία πλήρους ανάκαμψης, ανατρέπεται με την ταυτόχρονη παραδοχή του ότι “θα πρέπει να προχωρήσουμε στη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας”.
Οι πανηγυρισμοί για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody`s, δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο τόπος, στις οποίες αναφέρονται και οι ίδιοι οι Moody`s.
Έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση μισθών στην Ευρώπη. Τη μεγαλύτερη αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας και τη μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης. Έχουμε τα ψηλότερα δανειστικά επιτόκια και τη μεγαλύτερη διαφορά καταθετικού και δανειστικού επιτοκίου. Έχουμε το μεγαλύτερο με διαφορά ποσοστό στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το ύψος των οποίων συνεχίζει να μεγαλώνει, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας.
Όντως λοιπόν πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό όμως απαιτεί την εγκατάλειψη από τους κυβερνώντες της πολιτικής λιτότητας και της τυφλής υποταγής στο μνημόνιο.
15.11.2014

PREV

To ΔΣ του ΚΟΤ να ενεργήσει στο πλαίσιο της νομιμότητας, της δεοντολογίας και της χρηστής διοίκησης

NEXT

31 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους- H διεθνής κοινότητα να στείλει επιτέλους ηχηρά μηνύματα στην Άγκυρα