Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  To ΔΣ του ΚΟΤ να ενεργήσει στο πλαίσιο της νομιμότητας, της δεοντολογίας και της χρηστής διοίκησης

To ΔΣ του ΚΟΤ να ενεργήσει στο πλαίσιο της νομιμότητας, της δεοντολογίας και της χρηστής διοίκησης

Απόφαση Δ.Σ. ΚΟΤ για παύση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού

 

Το ΑΚΕΛ θεωρεί απαράδεχτη την απόφαση του Δ.Σ. του ΚΟΤ να προχωρήσει σε απόφαση για παύση του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΤ, εξαιτίας μη αρεστού σημειώματος που κοινοποίησε στο Δ.Σ. και το οποίο προερχόταν από τον Διευθυντή Οικονομικών του Οργανισμού.

Η πράξη αυτή του Δ.Σ. είναι εμφανώς έκνομη και αντιδεοντολογική. Κυρίως όμως, διακρίνεται από πρωτοφανή αυταρχισμό, ο οποίος παραπέμπει σε άλλες εποχές. Εποχές, που δυστυχώς έχουν αναβιώσει μέσα από σειρά αντίστοιχων ενεργειών της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη, αφού όποιος δεν θεωρείται αρεστός και δεν ενεργεί ως υποτελής και υποτακτικός των κυβερνώντων, εκπαραθυρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες από τη θέση του. Αυτό θυμίζουμε ότι για παράδειγμα συνέβηκε με τον Χαράλαμπο Έλληνα της ΚΡΕΤΥΚ, τον τέως αρχηγό της Αστυνομίας, τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και στις περιπτώσεις εκδικητικών μεταθέσεων Γενικών Διευθυντών Υπουργείων.

Το ΑΚΕΛ καλεί το Δ.Σ. του ΚΟΤ να ανακαλέσει αμέσως την εν λόγω απόφαση του και να ενεργήσει στο πλαίσιο της νομιμότητας, της δεοντολογίας και της χρηστής διοίκησης.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να ελεγχθούν και όλες οι πράξεις ή παραλείψεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν υπηρεσιακά ή διοικητικά στελέχη του Συμβουλίου, ώστε εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

14/11/2014

PREV

Να τερματιστεί η θεσμική παραδοξότητα διατήρησης της προεδρίας της Kοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, από βουλευτή κυβερνώντος κόμματος

NEXT

Εγκατάλειψη της πολιτικής λιτότητας και της τυφλής υποταγής στο μνημόνιο