Home  |  Βουλή   |  “Δογματική εμμονή της κυβέρνησης για υπεράσπιση του πανίσχυρου οικονομικού κατεστημένου”

“Δογματική εμμονή της κυβέρνησης για υπεράσπιση του πανίσχυρου οικονομικού κατεστημένου”

Δήλωση Προέδρου Κ.Ε Εργασίας, Ανδρέα Φακοντή

Ωράρια Καταστημάτων στο Λιανικό Εμπόριο

Should-Christians-work-on-SundayΗ αδυναμία εξεύρεσης μέχρι σήμερα συναινετικής λύσης στο θέμα των ωραρίων καταστημάτων, οφείλεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗ.ΣΥ. Η όποια αναστάτωση έχει προκληθεί στο λιανικό εμπόριο είναι αποτέλεσμα της ετσιθελικής συμπεριφοράς των κυβερνώντων που δογματικά εμμένουν στην επιβολή της λειτουργίας των καταστημάτων 7 μέρες της εβδομάδα ολόχρονα σε ολόκληρη την Κύπρο.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Βουλής για εξεύρεση συναινετικής λύσης η οποία θα άρει τη σημερινή αναρχία στο λιανικό εμπόριο και θα διασφαλίζει ομαλές συνθήκες εργασίες για τους εργοδοτούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση παραμένει άτεγκτη και αρνητική.

Τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας, όσο και ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας δήλωσαν ότι η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να εξευρεθεί στα Δικαστήρια αλλά μόνο με συνεννόηση και συναντίληψη εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Οι μέχρι σήμερα προσπάθειες της Βουλής για να βρεθεί η «χρυσή τομή» πέφτει στο κενό. Δεν διαφαίνεται θέληση από την κυβέρνηση για επίλυση του προβλήματος.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά σήμερα,  γίναμε μάρτυρες της δογματικής εμμονής της κυβέρνησης για υπεράσπιση του πανίσχυρου οικονομικού κατεστημένου και μιας χούφτας μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο λιανικό εμπόριο, σε βάρος των εργαζομένων και των μικροκαταστηματαρχών.

Οι συμπολίτες μας έχουν κουραστεί από τις ετσιθελικές συμπεριφορές των κυβερνώντων. Οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο έχουν εξουθενωθεί από τα εξαντλητικά ωράρια με μισθούς πείνας. Οι μικροκαταστηματάρχες έχουν γονατίσει από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες εξυπηρετούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Είναι καιρός πια οι κυβερνώντες να αντιληφθούν την τραγική κατάσταση που βιώνουν όσοι ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο. Είναι καιρός πια να καταθέσουν συναινετικές προτάσεις, οι οποίες μέσα από εποικοδομητικό διάλογο θα μπορέσουν να τύχουν σεβασμού από το σύνολο των εμπλεκομένων και των θεσμών, και θα δίνουν οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το υφιστάμενο καθεστώς.

14 Μαρτίου 2017

PREV

Δηλώσεις Κώστα Κώστα, μετά τη συνέδρια της Κοινοβ. Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου

NEXT

Εθνική Υπόθεση η Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων