Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Διατεταγμένης υπηρεσίας συνέχεια, του Γιαννάκη Κολοκασίδη

Διατεταγμένης υπηρεσίας συνέχεια, του Γιαννάκη Κολοκασίδη

UntitledΜέχρι σήμερα η μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Συναγερμού περνούσε δια μέσου της Βουλής με την στήριξη της ηγεσίας του ΔΗΚΟ. Μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Μπορεί δηλαδή η ηγεσία του ΔΗΚΟ να αρχίσει να αντιστέκεται σε κάποιες πτυχές της κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής του Συναγερμού; Αυτό είναι που προσπαθεί να διερευνήσει με τις επαφές του το ΑΚΕΛ. Ο στόχος είναι να τεθεί τέρμα στην ασυδοσία του Συναγερμού και στην απρόσκοπτη επιβολή της μνημονιακής πολιτικής. Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος το όφελος θα είναι μεγάλο για εργαζόμενους και μικρομεσαίους, για όλους όσοι δεινοπαθούν κάτω από τον ζυγό του μνημονίου Αναστασιάδη – Τρόικας. Και αυτή είναι η πρώτιστη προτεραιότητα του ΑΚΕΛ στο μέτωπο της οικονομίας, στις σημερινές συνθήκες.

Η κίνηση του ΑΚΕΛ φυσιολογικά θορύβησε την ηγεσία του Συναγερμού και το Προεδρικό. Θορύβησε τους λογής λογής απολογητές του μνημονίου, της φιλοσοφίας και των πολιτικών που προωθούνται με το μνημόνιο. Φιλοσοφίας και πολιτικών που ο Συναγερμός καραδοκούσε δεκαετίες για τις επιβάλει προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Θορυβήθηκαν όμως και τα γνωστά παπαγαλάκια του προεδρικού στο χώρο των ΜΜΕ. Και ανάλαβαν δράση. Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες του κόσμου της Αριστεράς και το πόσο αυτός ο κόσμος έχει πληγωθεί από την ηγεσία του ΔΗΚΟ, άρχισαν τη διατεταγμένη διασπορά ψιθύρων, φανταστικών σεναρίων και «ειδήσεων» με σκοπό να προκαλέσουν αντίδραση ανάμεσα στους απλούς ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ ώστε η όποια πιθανή προσέγγιση και συνεργασία της πλειοψηφίας της Βουλής επί συγκεκριμένων μνηνονιακών πολιτικών, να ακυρωθεί.

Προφανώς δεν τους έπιασε το κόψιμο για την αξιοπρέπεια της Αριστεράς. Προφανώς δεν δίνουν δεκάρα για τα αισθήματα του κόσμου της Αριστεράς, τα οποία ποδοπάτησαν, μαζί με τόσους άλλους, τις μέρες της αντιακελικής κραιπάλης. Προφανώς η έγνοια τους δεν είναι ούτε και το Κυπριακό. Εκείνο που τους νοιάζει και τους κόφτει είναι να περνά απρόσκοπτα η πολιτική Συναγερμού-Τρόικας. Δεν θα τους περάσει.

Καθήκον του ΑΚΕΛ είναι να αξιοποιήσει και την παραμικρή δυνατότητα για να ανακόψει την λαίλαπα του μνημονίου. Από εκεί και πέρα οι αποφάσεις του προγραμματικού συνεδρίου του ΑΚΕΛ του περασμένου Φλεβάρη είναι πεντακάθαρες. Και μόνο αυτές οι αποφάσεις ισχύουν και καθοδηγούν το Κόμμα στα μεγάλα ζητήματα περιλαμβανομένων και των ευρύτερων συνεργασιών και του ζητήματος της εξουσίας.

Γ. Κολοκασίδης

Μέλος της Κ.Ε. ΑΚΕΛ

PREV

Ενοχοποίηση και αποενοχοποίηση σε διατεταγμένη υπηρεσία, του Γιαννάκη Κολοκασίδη

NEXT

Η απροστάτευτη κύρια κατοικία!, του Παναγιώτης Κωνσταντίνου