Home  |  Βουλή   |  Διάτρητες οι μετεγγραφές στο πρώτο έτος σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διάτρητες οι μετεγγραφές στο πρώτο έτος σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου, Βουλευτή ΑΚΕΛ Λάρνακας

Ακόμα και μετά τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, η διαδικασία μετεγγραφών στο πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου παραμένει διάτρητη. Η ίδια η Νομική Υπηρεσία εντοπίζει κενά και ασάφειες στην όλη διαδικασία.

  1. Όσοι έχουν επιτύχει σε διεθνείς εξετάσεις και έχουν εγγραφεί σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου δεν μπορούν να αιτηθούν μετεγγραφή.
  2. Ένα υποψήφιος, ο οποίος έχει επιτύχει σε διεθνείς εξετάσεις και έχει παρακαθίσει σε παγκύπριες εξετάσεις μπορεί να αιτηθεί για μετεγγραφή μόνο με τα αποτελέσματα που έχει εξασφαλίσει στις παγκύπριες εξετάσεις.

Με αυτό τον τρόπο δεν διασφαλίζεται η ισότητα και προκαλούνται διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά μας. Επιπλέον, παρόλο που, προφανώς, προβλέπεται η απόδοση αδιάθετων θέσεων μετά και από την Γ’ κατανομή, ο Πρύτανης αμφισβητεί αυτή την παράμετρο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι ουσιαστικά διαφωνούν με τις μεθοδεύσεις του Πρύτανη. Το μεν Υπουργείο Παιδείας ζητά σαφείς απαντήσεις από τη Νομική Υπηρεσία, ο δε Γενικός Ελεγκτής προειδοποίησε τον πρύτανη ότι θα ελέγξει την εφαρμογή της όλης διαδικασίας στην πράξη. Ολική λύση στο πρόβλημα θα επέλθει μόνο με την κατάθεση κανονισμών που θα επιλύει το πρόβλημα εισδοχής στα δημόσια Πανεπιστήμια, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες.

13 Σεπτεμβρίου 2017

PREV

Γονείς που δεν έχουν τελέσει γάμο/συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αποκλείονται από το επίδομα πατρότητας

NEXT

Δηλώσεις Άριστου Δαμιανού, μετά τις συνεδρίες των Επιτροπών Νομικών και Θεσμών