Home  |  Βουλή   |  Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά την Επιτροπή Εμπορίου και Τουρισμού

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά την Επιτροπή Εμπορίου και Τουρισμού

Α. Για την πρόταση νόμου για τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα

Ως ΑΚΕΛ δε διαφωνούμε με την αδειοδότηση και εγγραφή των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων σε μητρώο έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, των θεμάτων  ασφάλειας και υγείας και της τήρησης των διαφόρων νομοθεσιών. Την ίδια στιγμή, τονίζουμε ξανά τις ανησυχίες μας ότι δε θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην πρόταση νόμου αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης, τα οποία θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα που λειτουργούν σήμερα.

Εκτιμούμε ότι είναι αδύνατον για το Υφυπουργείο Τουρισμού να είναι σε θέση να ολοκληρώσει τις διαδικασίες αδειοδότησης από την 1/1/19.

Θα ήταν μεγάλο λάθος, στην προσπάθειά να λυθεί ένα πρόβλημα, να προχωρήσουμε σε βιαστικές αποφάσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν άλλα σοβαρά προβλήματα. Κάτι τέτοιο πιθανόν να οδηγήσει σε κλείσιμο αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα, από τα οποία ζουν σήμερα εκατοντάδες οικογένειες και κρατούν ζωντανά δεκάδες χωριά μας στην ύπαιθρο.

Με αυτά κατά νου, θα αναμένουμε το νέο αναθεωρημένο κείμενο από τους εισηγητές και αφού το μελετήσουμε με σοβαρότητα, θα τοποθετηθούμε.

B. Για τα νομοσχέδια του Εφόρου Εταιρειών

Σημειώνουμε με ικανοποίηση την ομόφωνη κατάληξη της συζήτησης στη σημερινή συνεδρία στην Επιτροπή Εμπορίου, αναφορικά με τα τέλη επιβάρυνσης για την καθυστέρηση υποβολής της ετήσιας έκθεσης και τη μείωση κατά 50% των προτεινόμενων ποσών από την κυβέρνηση.

27/11/18

PREV

Ο προϋπολογισμός δεν αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του αγροτικού τομέα και του περιβάλλοντος. Αντιθέτως, τα προβλήματα διαιωνίζονται

NEXT

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά για τον Προϋπολογισμό του Ταμείου Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών