Home  |  Βουλή   |  Δηλώσεις Ειρήνης Χαραλαμπίδου μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου

Δηλώσεις Ειρήνης Χαραλαμπίδου μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου

Η αποκάλυψη κατά τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, έγινε από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο. Αν είναι δυνατόν, ιδιώτες να διαχωρίζουν οικόπεδα σε λοφώδη περιοχή της Πέγειας και να απειλούν βοσκό και την οικογένεια του για να απομακρύνει την κτηνοτροφική του μονάδα από την περιοχή. Να του δηλητηριάζουν 80 ζώα για να τον εξαναγκάσουν να φύγει και αυτός να καταφεύγει φοβισμένος στην εκκλησία για βοήθεια. Που είναι οι αρμόδιες αρχές του Κράτους; Πώς προσπερνούν τέτοιες ενέργειες; Έγιναν έρευνες και να διωχθούν οι υπαίτιοι;  Ή το κεφάλαιο εξαγοράζει τα πάντα σε αυτό τον τόπο; Είναι πρωτάκουστο αυτό που ακούσαμε σήμερα! Το Κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει έναν άνθρωπο του  οποίου δηλητηρίασαν 80 ζώα προκειμένου να τον εκδιώξουν; Υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες και θα έπρεπε να ισχύουν για όλους.

Σε ότι αφορά στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για παράνομα κτηνοτροφικά υποστατικά εντός του Δικτύου NATURA 2000,  πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια συνολική διαχείριση. Δεν γίνεται να ακούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους να έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για ένα θέμα. Ούτε γίνεται να παρατηρούνται αλλαγές στη θέση μιας υπηρεσίας σε διάστημα 1-2 μηνών, λες και έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Χρειάζεται ένας φορέας που να αδειοδοτεί, να έχει μια συνολική θεώρηση και διαχείριση όλων των θεμάτων.

Και θα θέσω ακόμα ένα θέμα. Αυτό της ισονομίας. Όλοι οι πολίτες του Κράτους πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες αρχές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

PREV

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

NEXT

Γραπτή δήλωση Σκεύης Κουκουμά για το ζήτημα της εμπορίας ωαρίων