Home  |  Βουλή   |  Δηλώσεις Άντρου Καυκαλιά, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Δηλώσεις Άντρου Καυκαλιά, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Να αξιοποιηθεί η έκθεση της Επιτρόπου για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Στην έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων καταγράφονται σημαντικά ευρήματα και αλήθειες που πρέπει να αξιοποιηθούν:

  • προς όφελος του θεσμού των κατασκηνώσεων,
  • προς όφελος του δικαιώματος του παιδιού σε δραστηριότητες αναψυχής, βάσει της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η βασική διαπίστωση στην έκθεση της Επιτρόπου για την ανάγκη διαμόρφωσης θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Ένα πλαίσιο, το οποίο θα πρέπει να στοχεύει στο να ενισχυθεί περαιτέρω ο θεσμός των κατασκηνώσεων, όχι να τον περιορίσει, δίνοντας την ίδια ώρα απαντήσεις στα κενά και ελλείψεις που σήμερα παρουσιάζονται.

Απαιτήσαμε από τα εμπλεκόμενα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Υγείας, τα οποία σήμερα παρουσιάστηκαν ανέτοιμα να δώσουν απαντήσεις και να πάρουν θέση σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στην έκθεση της Επιτρόπου, να συντονιστούν και να ενημερώσουν τη Βουλή για τις προθέσεις της εκτελεστικής εξουσίας επί του θέματος.

Προβλήματα και στρεβλώσεις στο νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση

Σε ό,τι αφορά στο νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση η διαπίστωση μας είναι ότι υπάρχουν πολλά και πολύπλοκα προβλήματα, που επιβεβαιώνουν ότι το νέο σύστημα εφαρμόστηκε χωρίς να υπολογιστούν οι συνέπειες. Κάτι το οποίο σε ένα βαθμό έχει αναγνωριστεί και από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας Να υπενθυμίσουμε ότι ως ΑΚΕΛ προειδοποιούσαμε από την πρώτη στιγμή γι’ αυτές τις συνέπειες. Δυστυχώς δεν είχαμε εισακουστεί.

Αποτέλεσμα σήμερα το νέο σύστημα διορισμών να αδικεί πολλούς εκπαιδευτικούς, ενώ την ίδια ώρα να καταγράφονται σημαντικές στρεβλώσεις σε βάρος του εκπαιδευτικού συστήματος.

Καλέσαμε το Υπουργείο Παιδείας να αναγνωρίσει τα προβλήματα, να κάνει ένα εντατικό διάλογο το επόμενο διάστημα με όλους τους εμπλεκόμενους και μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να καταθέσει προτάσεις για επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, που σήμερα επιβεβαιώθηκαν και μέσα από τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας.

22/07/2020

PREV

Δηλώσεις Αντρέα Φακοντή, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας

NEXT

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας