Home  |  Βουλή   |  Δίκαιος ο αγώνας των κτηνοτρόφων της κτηνοτροφικής περιοχής Πολεμιδιών

Δίκαιος ο αγώνας των κτηνοτρόφων της κτηνοτροφικής περιοχής Πολεμιδιών

Δήλωση Βουλευτή ΑΚΕΛ, Άντρου Καυκαλιά μετά τη Επιτροπή Γεωργίας με θέμα τα προβλήματα της κτηνοτροφικής περιοχής Πολεμιδιών

Ο αγώνας των κτηνοτρόφων της κτηνοτροφικής περιοχής Πολεμιδιών είναι δίκαιος, γι’ αυτό τον στηρίζουμε.

Οι ανθρώπου αυτοί έχουν περιέλθει σε δεινότατη θέση, ουσιαστικά είναι υπό διωγμό, όχι εξαιτίας δικών τους αποφάσεων ή δικής τους ευθύνης.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες και δεσμεύσεις της, στην πράξη δεν έχει κάνει τίποτα για την επίλυση του προβλήματος.

Η κυβέρνηση αρχικά είχε προκρίνει, ως λύση την απαλλοτρίωση γης και την μετακίνηση σ’ αυτή, των κτηνοτρόφων. Ωστόσο, υπήρξε υπαναχώρηση από αυτή τη θέση, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να παραμένουν μέχρι και σήμερα χωρίς την οφειλόμενη από το κράτος στήριξη.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Η κυβέρνηση οφείλει να  απαλλοτριώσει την απαιτούμενη γη, να αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους και να κατασκευάσει τα αναγκαία έργα υποδομής για μεταστέγαση τους.

Ζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Γεωργίας από τα δύο συναρμόδια Υπουργεία, Γεωργίας και Εσωτερικών όπως, αφού προηγηθούν συσκέψεις με τους επηρεαζόμενους Δήμους, τις Αγροτικές Οργανώσεις και την Ομάδα Πρωτοβουλίας, να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, σε συνεδρία που ήδη έχει καθοριστεί για τις 3/12/2019 συγκεκριμένη πρόταση με οδικό χάρτη για επίλυση του προβλήματος.

29/10/2019

PREV

Δήλωση Αντρέα Φακοντή μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας

NEXT

Περιβαλλοντικά προβλήματα από τα ρυπογόνα εργοστάσια στην Κοφίνου