Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Σκεύης Κουκουμά για το ζήτημα της νομοθεσίας που αφορά την διενέργεια εράνων σε κηδείες

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά για το ζήτημα της νομοθεσίας που αφορά την διενέργεια εράνων σε κηδείες

Από την αρχή τονίσαμε ότι η καταψήφιση της τροπολογίας που είχε καταθέσει το ΑΚΕΛ κατά την ψήφιση της νομοθεσίας που αφορούσε την διενέργεια εράνων κατά την διάρκεια των κηδειών θα προκαλούσε αλυσιδωτά προβλήματα.

Στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Αντρών και Γυναικών ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας ενημέρωσε για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με την διεξαγωγή εράνων στον περίβολο των ναών κατά την διάρκεια των κηδειών. Πρόκειται όντως για μια βελτίωση στην προσέγγιση του ζητήματος εάν συγκριθεί με τα φαινόμενα των καθολικών απαγορεύσεων και των ποσοστών που ζητούσαν αρκετές εκκλησιαστικές επιτροπές.

Παρά την βελτίωση που διαπιστώνουμε, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τον τρόπο εφαρμογής της απόφασης της Ιεράς Συνόδου για να επιβεβαιωθεί ότι πραγματικά αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις που δημιουργούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ταυτόχρονα θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο διαφορετικής ανάγνωσης των συγκεκριμένων αποφάσεων.

12 Ιουνίου 2017

PREV

Απαγωγές παιδιών

NEXT

"Η κυβέρνηση να αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους"