Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Κ. Κώστα για τις προτάσεις νόμου που επεκτείνουν τις άδειες λειτουργίας των κέντρων αναψυχής

Δήλωση Κ. Κώστα για τις προτάσεις νόμου που επεκτείνουν τις άδειες λειτουργίας των κέντρων αναψυχής

Όταν στις 21 Ιουλίου συζητούσαμε ως επιτροπή Εμπορίου την πρόταση νόμου για επέκταση της άδειας λειτουργίας των κέντρων αναψυχής που εκδίδει το Υφυπουργείο Τουρισμού από το ένα στα τρία χρόνια, ως ΑΚΕΛ είχαμε τονίσει ότι η πρόταση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να γίνει η ίδια αλλαγή και στους νόμους Περί Δήμων και Κοινοτήτων, έτσι ώστε η περίοδος ισχύος και των υπόλοιπων αδειών λειτουργίας να επεκταθεί.

Η εισήγηση μας έγινε αποδεκτή, γι’ αυτό και σήμερα στην Επιτροπή είχαμε ενώπιον μας τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τροποποίηση των περί Κέντρων Αναψυχής, Δήμων και Κοινοτήτων Νόμων και επέκταση της περιόδου ισχύος των αδειών στα 5 χρόνια.

Επαναλάβαμε και σήμερα ότι η επέκταση της περιόδου ισχύος των αδειών, θα μειώσει το τεράστιο φόρτο εργασίας και το μεγάλο διοικητικό κόστος του Υφυπουργείου Τουρισμού και των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης θα σταματήσει την ανά έτος επαναλαμβανόμενη γραφειοκρατική διαδικασία από τους ιδιοκτήτες των υποστατικών.

Σημειώνουμε το γεγονός ότι σήμερα έχουμε πολλαπλές αδειοδοτήσεις από πολλές αρχές και διαφορετικά τέλη ανανέωσης από Δήμο σε Δήμο, όπως επίσης και τεράστια καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων, με αποτέλεσμα τις καταγγελίες ιδιοκτητών από την Αστυνομία.

Ως κόμμα αναφέραμε σήμερα ότι θα πρέπει να γίνει και επέκταση της περιόδου ισχύος των αδειών χρήσης μεγαφώνων και πώλησης οινοπνευματωδών ποτών.

Καταθέσαμε τον προβληματισμό μας αν θα πρέπει η περίοδος να επεκταθεί στα 5 χρόνια και όχι στα 3 χρόνια, ζητήσαμε όπως αυξηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από όλες τις Υπηρεσίες στα υποστατικά και αν εντοπιστούν αλλαγές που παραβιάζουν τη νομοθεσία, τότε να εφαρμόζεται ο νόμος και να αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας.

Τέλος, εισηγηθήκαμε όπως δοθεί χρονική περίοδος 15 ημερών για να δώσουν γραπτώς την τελική τους θέση το ΥΠΕΣ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Ένωση Δήμων και μετά να προχωρήσει το θέμα στην Ολομέλεια, εισήγηση η οποία έγινε αποδεκτή, όπως και η εισήγησή μας για επέκταση στα 3 και όχι στα 5 χρόνια.

22/09/2020

PREV

Άλυτα παραμένουν χρόνια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής σε σχολεία της Λάρνακας

NEXT

Γραπτή δήλωση Αντρέα Καυκαλιά μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας