Home  |  Βουλή   |  Άλυτα παραμένουν χρόνια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής σε σχολεία της Λάρνακας

Άλυτα παραμένουν χρόνια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής σε σχολεία της Λάρνακας

Γραπτή Δήλωση βουλευτή ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις κ. Νίκου Κέττηρου

Επισκέψεις Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού σε σχολεία της Επαρχίας Λάρνακας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων στην Επαρχία Λάρνακας.

Εκείνο που διαπιστώνεται είναι ότι χρόνια προβλήματα σε σχέση με την υλικοτεχνική υποδομή παραμένουν άλυτα. Στο θέμα των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας ζητείται από τα παιδιά να τηρούν τα πρωτόκολλα την ίδια ώρα που σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται έλλειψη νερού, του βασικότερου αγαθού για καθαριότητα και απολύμανση. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου όπου δεν υπάρχει νερό στα αποδυτήρια της γυμναστικής για να πλένονται οι μαθητές.

Σε ότι αφορά το παιδαγωγικό κομμάτι, οι τελειόφοιτοι ζητούν επιτακτικά να ξεκαθαρίσει επιτέλους το θέμα της ύλης το οποίο παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα.

Οι αυτοσχεδιασμοί και οι προχειρότητες του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Ο χρόνος που είχε στη διάθεση του το Υπουργείο για έγκαιρο προγραμματισμό και ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς ήταν αρκετός, εντούτοις δεν αξιοποιήθηκε. Πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις. Φτάνει πλέον να ακολουθούν την πολιτική στύλλον-στύλλον άνεση.

21/09/2020

PREV

Δηλώσεις Άντρου Καυκαλιά μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

NEXT

Δήλωση Κ. Κώστα για τις προτάσεις νόμου που επεκτείνουν τις άδειες λειτουργίας των κέντρων αναψυχής