Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Κώστα Κώστα για τη συνάντηση της Επιτροπής Εμπορίου με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Δήλωση Κώστα Κώστα για τη συνάντηση της Επιτροπής Εμπορίου με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρουσίασε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου, το όραμα και τους σχεδιασμούς του, αναφορικά με τους τομείς της αρμοδιότητάς του. Είναι όντως ένας φιλόδοξος σχεδιασμός, ο οποίος ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθεί.

Ως κόμμα, έχουμε τονίσει στον κ. Υφυπουργό, ότι θα έχει τη στήριξή μας στην προσπάθειά του για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της ποιότητας υπηρεσιών και εξυπηρέτησης που παρέχονται σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Του τονίσαμε επίσης ότι πρέπει να γίνουν πολλά, πρέπει να αλλάξουν πολλά. Ως χώρα έχουμε μείνει πολύ πίσω αναφορικά με την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και στα θέματα κυβερνοασφάλειας. Αντιμετωπίζουμε το σοβαρότατο πρόβλημα με την γραφειοκρατία, που ταλαιπωρεί αφάνταστα τους πολίτες. Χρειάζεται, εκτός από όραμα, αποφασιστικότητα για ριζικές αλλαγές για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποδοτικού και φιλικού προς τον πολίτη, κράτους και μιας δυναμικής και ανταγωνιστικής ψηφιακής οικονομίας. Χρειάζεται αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστούν παθογένειες του συστήματος αλλά και να αλλάξουν νοοτροπίες δεκαετιών.

Τέλος, εκφράσαμε στον Υφυπουργό την έντονη αντίδρασή μας στην απόφαση της κυβέρνησης, να ακυρώσει το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο, τη βασική υποδομή για την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας στην Κύπρο. Το εργαλείο για την ανάπτυξη της έξυπνης εξειδίκευσης, της υλοποίησης της ψηφιακής στρατηγικής και της μετατροπής της χώρας σε περιφερειακό κέντρο εφαρμοσμένης γνώσης. Ένα έργο που προωθείται εδώ και 19 χρόνια.

Ο Υφυπουργός θα πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για αλλαγή της απαράδεκτης θέσης της κυβέρνησης και υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου για το Υφυπουργείο του.

16/06/2020

PREV

Συνεχίζουμε να πληρώνουμε την κάκιστη συμφωνία για το Συνεργατισμό

NEXT

Μη αποδεκτή επιπλέον καθυστέρηση για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από την Λάρνακα