Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Ευανθίας Σάββα για τα θέματα της Μεταναστευτικής Πολιτικής

Δήλωση Ευανθίας Σάββα για τα θέματα της Μεταναστευτικής Πολιτικής

Το Προσφυγικό είναι πράγματι ένα σύνθετο θέμα χωρίς εύκολες λύσεις. Το σίγουρο είναι ότι η επικοινωνιακή εκμετάλλευση  και η καλλιέργεια ενός ευρύτερου φοβικού κλίματος και πανικού δεν οδηγεί στην σωστή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σε ό, τι αφορά τα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία έχουμε εξετάσει σήμερα στην Επιτροπή Νομικών, έχουμε σημειώσει παρατηρήσεις, αδυναμίες και τρωτά σημεία που έχουν να κάνουν με συρρίκνωση δικαιωμάτων, παραβίαση Εθνικών Νομοθεσιών και Διεθνών Συνθηκών που δεσμεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Εκείνο το οποίο, κατά την άποψη μας χρειάζεται, είναι αποτελεσματική πολιτική βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις και στην αλληλεγγύη μαζί με αυτούς που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ένα σύστημα Ασύλου που να εξετάζει σωστά και με ταχύτητα τις αιτήσεις αλλά και πολιτικές ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην κοινωνία.

Καταληκτικά, εκείνο το οποίο θέλω να σημειώσω είναι πως, ως ΑΚΕΛ, θα καταθέσουμε και προτάσεις  αλλά και  προβληματισμούς αναφορικά με το διάλογο που έχει ξεκινήσει στην Επιτροπή Νομικών.

17/06/2020

PREV

Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την τροποποίηση του ορισμού «βιασμός»

NEXT

Δήλωση Άντρου Καυκαλιάς μετά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας