Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Δήλωση για τα σχέδια σχέδια χορηγιών του Υπ. Εμπορίου

Δήλωση για τα σχέδια σχέδια χορηγιών του Υπ. Εμπορίου

Δήλωση βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστέρα- Νέες Δυνάμεις Κώστα Κώστα 

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, αναφορικά με τα διάφορα σχέδια χορηγιών του Υπ. Εμπορίου, όπως για την καινοτομία, τη μεταποίηση, τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα ζητήσαμε από το Υπουργείο τα ακόλουθα:

  • Να προχωρήσει σε περαιτέρω δημοσιοποίηση των προκηρύξεων έτσι ώστε ο κόσμος να μάθει για τα σχέδια αυτά και να υποβάλει αιτήσεις. Υποβάλαμε συγκεκριμένες εισηγήσεις, όπως π.χ. η προβολή από τα τηλεοπτικά κανάλια ενός διαφημιστικού σποτ με άτομα που στο παρελθόν πήραν χορηγίες από διάφορα σχέδια.
  • Να προχωρήσει σε περαιτέρω απλοποίηση των εντύπων, έτσι ώστε η διαδικασία να μην είναι γραφειοκρατική και άρα αποτρεπτική και κυρίως να μην αναγκάζει τους αιτητές να προσφεύγουν σε συμβουλευτικά γραφεία, καταβάλλοντας σημαντικά ποσά για τη συμπλήρωση των εντύπων.
  • Να επισπεύσει τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων, έτσι ώστε αυτή να μην είναι χρονοβόρα. Βεβαίως, κατανοούμε το γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου χρειάζεται περαιτέρω στελέχωση και αυτό πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση. Είναι βέβαια πολύ σημαντικό, στη διαδικασία εξετάσεις των διαφόρων αιτήσεων, να υπάρχουν εκείνες οι δικλείδες που θα διασφαλίζουν ότι οι χορηγίες θα καταλήγουν στους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη.

17/03/2015

PREV

Οι τραπεζίτες κατέστρεφαν την οικονομία με τα εγκληματικά τους λάθη και οι σημερινοί κυβερνώντες, τούς παρείχαν πλήρη κάλυψη

NEXT

Σημαντικός ο ρόλος του Πολιτισμού και ιδιαίτερα του θεάτρου για αντιμετώπιση της κρίσης