Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άριστου Δαμιανού για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

Δήλωση Άριστου Δαμιανού για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

Με τη συμπλήρωση πέντε σχεδόν χρόνων της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, προκύπτει η ανάγκη για συνολική αποτίμηση των πεπραγμένων και της δράσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Όση επιείκεια και αν ήθελε να επιδείξει κανείς, δύσκολα μπορεί να αποφύγει την πολιτική εκτίμηση ότι ο τομέας της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης -κατά τα τελευταία πέντε χρόνια- έχει δεινοπαθήσει. Εξαίρεση αποτελούν κάποια μικρά βήματα που γίνονται και τα οποία φέρουν και τη δική μας συνδρομή σε σχέση με την απονομή της δικαιοσύνης, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Η κυπριακή κοινωνία βιώνει αύξηση και ένταση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος. Η κυπριακή κοινωνία βιώνει πολλαπλούς φόνους, εμπρησμούς και επιθέσεις με ρουκετοβόλα κατά περιουσίας και προσώπων. Η κυπριακή κοινωνία βιώνει αυτοκτονίες, βιασμούς και κακοποιήσεις στις Κεντρικές Φυλακές.  Η κυπριακή κοινωνία βιώνει αύξηση των κρουσμάτων αναξιοκρατίας στην Αστυνομία και επιστροφή σε εποχές που το βόλεμα ημετέρων καθόριζε προσλήψεις και προαγωγές. Η κυπριακή κοινωνία βιώνει στημένα πορίσματα από παράνομες επιτροπές, επιλεκτικές έρευνες και κουκούλωμα υποθέσεων. Η κυπριακή κοινωνία βιώνει τον επικίνδυνο δογματισμό των κυβερνώντων που οδήγησε σε ιδιωτικοποίηση της αστυνόμευσης σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών και του κράτους μας.

Η κυπριακή κοινωνία βιώνει έναν Υπουργό που κρύβεται στα δύσκολα, αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και συμπεριφέρεται ετσιθελικά.

Η κυπριακή κοινωνία, επειδή βιώνει όλα αυτά, έχει δώσει απροβίβαστο στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και κρίνει πολύ αυστηρά τον κ. Αναστασιάδη που παρά τις άπειρες περιπτώσεις στις οποίες έπρεπε να είχε παύσει τον Υπουργό του, τον ανέχτηκε και του έδωσε πολιτική κάλυψη. Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο νευραλγικό τομέα της δικαιοσύνης, δημόσιας τάξης και ασφάλειας προκάλεσε ζημιά στο κράτος δικαίου, στην ασφάλεια των πολιτών και στις αρχές της φυσικής δικαιοσύνης.

16 Νοεμβρίου 2017

PREV

Η αξιοπιστία των κυβερνώντων στο ναδίρ

NEXT

Η απόφαση της ΕΠΑ επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ