Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας για το Μητρώο Αγροτών

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας για το Μητρώο Αγροτών

Ο αριθμός των αγροτών που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών είναι απογοητευτικός. Μόλις δύο χιλιάδες αγρότες έχουν μέχρι σήμερα εγγραφεί, ένας αριθμός που δεν ξεπερνά το 5% των δυνητικά δικαιούχων. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η όλη διαδικασία συνιστά τελικά μια δύσκολη δοκιμασία για τους αγρότες με πολυπλοκότητες, γραφειοκρατία, κενά και λανθασμένες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Τα προβλήματα στην εφαρμογή του Μητρώου παραμένουν άλυτα. Η μόνη πρόοδος που έχει επιτευχθεί από την προηγούμενη φορά που συζητήσαμε το θέμα στην Επιτροπή Γεωργίας,  είναι το γεγονός ότι και η κυβέρνηση πλέον αναγνωρίζει πως υπάρχει πρόβλημα.

Όπως εξελίσσεται η διαδικασία, το Μητρώο Αγροτών από εργαλείο άσκησης αγροτικής πολιτικής, υπάρχει ο κίνδυνος να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για τη στήριξη των αγροτών.

Ζητούμε από την κυβέρνηση όπως καταθέσει άμεσα τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιβάλλονται, να προχωρήσει σε απλοποίηση των διαδικασιών και να λάβει πρακτικά μέτρα στήριξης των αγροτών στη διαδικασία εγγραφής.

14/11/2017

PREV

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή για τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας

NEXT

Δηλώσεις Κ. Κώστα, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου