Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άντρου Καυκαλιά για την πορεία κατοχύρωσης του χαλουμιού

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά για την πορεία κατοχύρωσης του χαλουμιού

Μετά τα όσα συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη μη εκπροσώπηση της Κύπρου σε δικαστική διαδικασία στη Μεγάλη Βρετανία με θέμα το χαλούμι, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε καθώς οι προεκτάσεις του θέματος φαίνεται να είναι πολύ σοβαρές.

Η κατοχύρωση του παραδοσιακού μας προϊόντος αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την αγροτική οικονομία του τόπου. Λυπούμαστε ωστόσο να παρατηρήσουμε, ότι η παράλειψη της κυβέρνησης να εκπροσωπηθεί στη συγκεκριμένη δικαστική διαδικασία, καταδεικνύει το λιγότερο προχειρότητα και ανεπάρκεια στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα. Χειρισμοί οι οποίοι ενδεχομένως να προκαλέσουν ανυπολόγιστη ζημιά στην προσπάθεια κατοχύρωσης του προϊόντος.

Το χαλούμι αποτελεί ένα από τα κυριότερα εξαγώγιμα προϊόντα του τόπου μας και δεν χωρούν ερασιτεχνισμοί. Η κυβέρνηση επιβάλλεται να επιδείξει τη μέγιστη πολιτική βούληση και υπευθυνότητα στη διαχείριση αυτού του πολύ σοβαρού θέματος.

Θα αναμένουμε το πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού ο οποίος διορίστηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα και την απόδοση ευθυνών εκεί όπου ανήκουν. Επαναλαμβάνουμε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε λεπτομερή ενημέρωση για το τι ακριβώς έγινε με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

12 Ιουνίου 2018

PREV

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας

NEXT

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών