Home  |  Βουλή   |  Γραπτή δήλωση Σκεύης Κουκουμά για την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Γραπτή δήλωση Σκεύης Κουκουμά για την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%8d%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%acΣυζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Αντρών και Γυναικών η πορεία εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας 2016-2019.

Χαιρετίζουμε την διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής. Από την άλλη βεβαίως έχουμε εντοπίσει από την ενημέρωση που μας έγινε ότι η όλη προσπάθεια για εφαρμογή της, επικεντρώθηκε μόνο στη λειτουργία του Σπιτιού του Παιδιού.

Άλλες σημαντικές παράμετροι της Στρατηγικής όπως είναι η εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην εκπαίδευση, η κατάρτιση  των εκπαιδευτικών και τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής της Στρατηγικής,  εκπνέουν χωρίς να υλοποιούνται .

Παρατηρείται επίσης καθυστέρηση στην εφαρμογή και άλλων θεμελιωδών σημείων της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης τα οποία θα δημιουργήσουν αλυσιδωτές καθυστερήσεις και εμπόδια στην εφαρμογή της.

Το θέμα θα συζητηθεί και την ερχόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή και αναμένουμε ότι τα εμπλεκόμενα Υπουργεία θα δώσουν απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από την παρουσίαση της πορείας εφαρμογής.

09 Ιανουαρίου 2017

PREV

Γραπτή δήλωση του Αντρέα Καυκαλιά για την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού

NEXT

Δηλώσεις Κώστα Κώστα για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων και για τη λειτουργία της ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας