Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Γιατί μαλώνετε τα «καλά παιδιά»; της Χρυστάλλας Καρόλου

Γιατί μαλώνετε τα «καλά παιδιά»; της Χρυστάλλας Καρόλου

Μα είναι πράγματα αυτά που συμβαίνουν; Να επικρίνεται η συμπεριφορά των «καλών και μορφωμένων παιδιών» του Αρχιεπισκόπου; Τι έκαναν δηλαδή; Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο, από αυτό που κάνουν πάντα! Παίρνουν την ελληνική σημαία στα χέρια, την εξευτελίζουν καλύτερα θα έλεγα, και στο όνομά της «διαμαρτύρονται» για ότι τους κάνει κέφι. Την μια κτυπούν ανυποψίαστους πολίτες, την άλλη καταστρέφουν κτίρια όπως ψες στη Λεμεσό, την άλλη εκτοξεύουν βεγγαλικά και όποιον πετύχουν. Έτσι έμαθαν να διαμαρτύρονται!

Οι ειρηνικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, είναι «ψιλά γράμματα» για αυτούς. Ο άκρατος εθνικισμός, που επιδεικνύουν, αφήνει  πολλούς αδιάφορους. Εδώ ο  υπουργός Δικαιοσύνης δήλωνε, «πως δεν υπάρχουν νεοφασιστικές κινήσεις στην Κύπρο, ούτε οργανώσεις, που διακατέχονται από άκρατο εθνικισμό ή προωθούν είτε τον ρατσισμό είτε την ξενοφοβία.» (Ιωνάς Νικολάου – 17.9.2013).

Εγώ τώρα,  γιατί δεν τα πιστεύω αυτά; Και γιατί θυμάμαι ανάλογες συμπεριφορές από άλλες δεκαετίας, που μου προκαλούν δέος και φόβο; 1963, 1974…

Θύμωσε, μας είπαν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας! Και εγώ θύμωσα και μαζί με μένα χιλιάδες κύπριοι. Τί έπραξε και τι πράττει όμως ο πρόεδρος και η κυβέρνηση του τόπου για να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα; Οι Αρχές της Δημοκρατίας γνώριζαν, ή τουλάχιστον όφειλαν να γνωρίζουν, πως όταν οργανώνονται εκδηλώσεις, όπως την ψεσινή, έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τους συμμετέχοντες, από στοιχεία όπως είναι τα μέλη του ΕΛΑΜ.

Ο υπουργός της Δικαιοσύνης, για άλλη μια φορά επιρρίπτει ευθύνες στους υφιστάμενούς του. Έλεος πια! Από τη μέρα που ανέλαβε το συγκεκριμένο υπουργείο, τίποτε άλλο δεν κάνει από το να επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους. Πού είναι οι ευθύνες του κυρίου υπουργού; Πού είναι η πολιτική ευθιξία, την οποία πρότασσε με την πρώτη ευκαιρία, μαζί με την απαίτηση για υποβολή παραίτησης, όλων σχεδόν των υπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα που έχει υπουργοποιηθεί ο ίδιος τα έχει ξεχάσει όλα. Την απόλυτη ευθύνη για την προστασία των πολιτών την έχει το υπουργείο, του οποίου προΐσταται ο υπουργός Δικαιοσύνης. Επαναλαμβάνω, ότι από την μέρα την ανάληψης του υπουργείου, από τον εν λόγω υπουργό, έχουμε όλοι χάσει το αίσθημα της ασφάλειας και μας ανησυχεί η αδυναμία της εφαρμογής της Νομοθεσίας στο νησί μας. Μήπως τελικά, ήρθε η ώρα να προβληματιστεί ο υπουργός και να αποχωρήσει, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν;

Αλήθεια, ποιός θα έφταιγε (ο Χριστόφιας δεν είναι πρόεδρος της χώρας, για να φταίξει και αυτή τη φορά), εάν το βεγγαλικό πετύχαινε τον πρέσβη  των Ηνωμένων Πολιτειών; Πέρασε έστω και για μια στιγμή από το μυαλό του κ.Ιωνά και του θυμωμένου προέδρου της Δημοκρατίας τί θα συνέβαινε, αν το «ειρηνικό» βεγγαλικό των «καλών και μορφωμένων παιδιών» πετύχαινε τον αμερικανό πρέσβη και τί προεκτάσεις, πολιτικές ίσως, θα είχε ένα τέτοιο περιστατικό;

Ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι το φίδι έχει ήδη εκκολαφθεί και κινείται χωρίς κανένα  έλεγχο. Ο φασισμός, επίσημα πια, μέσα από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, δρα ανεξέλεγκτα και από ότι φαίνεται οι κυβερνώντες δεν έχουν καμιά πρόθεση να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ανακοπή των δραστηριοτήτων του.

Πρέπει όλοι μας να επαγρυπνούμε για να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό. Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να σταθεί εμπόδιο στη λύση του κυπριακού και στην επανένωση της πατρίδας μας. Η ανοχή, που επιδείξαμε το 1974,  μας στοίχισε την μισή μας Κύπρο. Δεν έχουμε περιθώριο να «ξεπουλήσουμε» και την άλλη μισή.

Όχι στο φασισμό και στους εκφραστές του! Ναι, στη δημοκρατία και στην επανένωση του νησιού μας! Ναι, στο μέλλον των παιδιών μας και στην ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων. Ας φράξουμε το δρόμο στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία κάνοντας πραγματικότητα ένα σύνθημα που είδα γραμμένο πριν χρόνια σε ένα τοίχο: «Μακάρι τη γη μας και την Κύπρο μας να τη λένε ΕΙΡΗΝΗ»!

 
Χρυστάλλα Καρόλου
Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα

PREV

Η εναλλακτική φωνή της Αριστεράς, προοπτική για διαφορετική πορεία των λαών της Ευρώπης, του Ηλία Δημητρίου

NEXT

Η σωστή λύση του Κυπριακού μπορεί να είναι επωφελείς για όλους