Home  |  Βουλή   |  ΓΕΣΥ: Κοινωνικό, Ανθρωποκεντρικό, στην υπηρεσία του λαού!

ΓΕΣΥ: Κοινωνικό, Ανθρωποκεντρικό, στην υπηρεσία του λαού!

Δήλωση Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Γιώργου Τ. Γεωργίου για τη σημερινή συνέδρια της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

ygeia

Έχει ξεκινήσει σήμερα στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής, με την παρουσία του Υπουργού Υγείας, κου. Γ. Παμπορίδη, η συζήτηση για τα νομοσχέδια του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Το ΑΚΕΛ προσέρχεται σ΄αυτό το διάλογο με όραμα και ευθύνη και θα εργαστεί σκληρά ώστε η Κύπρος και ο λαός της, επιτέλους, να αποκτήσουν ένα ενιαίο Γενικό Σύστημα Υγείας, σε συνδυασμό με την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Με ευθύνη των σημερινών κυβερνώντων χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθυστέρησε για τρία και πλέον χρόνια η προώθηση του Γενικού Συστήματος Υγείας.  Οι κυβερνώντες περιπλανήθηκαν στη αναζήτηση λύσεων για ένα πολυασφαλιστικό ΓΕΣΥ και στο τέλος  προσγειώθηκαν ανώμαλα γιατί αυτό θα ήταν πολύ πιο δαπανηρό και αυτό φάνηκε μέσα από μελέτες που ίδια η κυβέρνηση ανάθεσε σε ξένους εμπειρογνώμονες.

Με τις πιέσεις του ΑΚΕΛ και την αποφασιστικότητα του, έγινε κατορθωτό στη σύσκεψη του Προεδρικού τον περασμένο Ιούλιο, να πεισθεί η κυβέρνηση ότι μόνο ένα μονοασφαλιστικό Σχέδιο μπορεί να προωθηθεί και να υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού και τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Περαιτέρω, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κυπριακό λαό ότι το ΑΚΕΛ θα υπερασπιστεί το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων νοσηλευτηρίων.  Το ΑΚΕΛ θεωρεί τα δημόσια νοσηλευτήρια ως τη ραχοκοκαλιά του τομέα της υγείας, η οποία αποτελεί το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό.  Για το σκοπό αυτό θα καταθέσει ιδέες και προτάσεις που θα υλοποιούν το όραμα για ένα ανθρωποκεντρικό ΓΕΣΥ.

Μέχρι τότε καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση να εργαστούν ώστε να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία.  Είμαστε μάρτυρες μια ελεύθερης πτώσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων με αποτέλεσμα ο λαός να πονεί και να υποφέρει.  Τώρα είναι η ώρα για έργα, πράξεις και όχι λόγια και αόριστες διακηρύξεις.

 

03/11/2016

PREV

Συνεχής οπισθοχώρηση στην προσφυγική πολιτική του κράτους

NEXT

Απάντηση του Υπουργού Υγείας σε ερώτηση της κ. Ελένης Μαύρου για το Κέντρο Υγείας Λευκωσίας