Home  |  Βουλή   |  Αυθαίρετη η απόφαση του Υπ. Παιδείας για αλλαγή εκπαιδευτικών περιφερειών

Αυθαίρετη η απόφαση του Υπ. Παιδείας για αλλαγή εκπαιδευτικών περιφερειών

Δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου, βουλευτή ΑΚΕΛ Λάρνακας

Colorful Chalk at Chalkboard ca. 2001

Το Υπ. Παιδείας αυθαίρετα και ετσιθελικά και χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τις αρχές των επηρεαζόμενων κοινοτήτων (Λυμπιών, Αλάμπρας, Μοσφιλωτής και Πυργών) αποφάσισε την αλλαγή των εκπαιδευτικών περιφερειών, μεταφέροντας τους μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης των εν λόγω κοινοτήτων από τα σχολεία της περιοχής Ιδαλίου σε σχολεία της Λάρνακας.

Πρόκειται για μια απόφαση, που δεν λαμβάνει υπόψη οικογενειακά, κοινωνικά και εργασιακά δεδομένα των κατοίκων της περιοχής, ούτε βέβαια το εκπαιδευτικό συμφέρον των παιδιών. Απλώς, μπροστά στις προχειρότητες και στην έλλειψη ενός μεσοπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάγκη ανέγερσης σχολικών κτιρίων μέσα από το κούρεμα του αναπτυξιακού προϋπολογισμού του Υπουργείου, ο Υπουργός καταφεύγει σε μπαλωματικές λύσεις.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να εγκύψει με σοβαρότητα στο πρόβλημα, να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο με τις εμπλεκόμενες κοινότητες και να δρομολογήσει λύση του προβλήματος λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, κυρίως όμως το συμφέρον των παιδιών μας.

22 Μαρτίου 2017

PREV

Τεράστιες οι προοπτικές της εξαγωγής παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων

NEXT

Δήλωση Άριστου Δαμιανού για το θέμα του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου