Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ας δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για τη λύση

Ας δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για τη λύση

Δήλωση Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού

Ας δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, υλοποιώντας ο καθένας από την πλευρά του όσα πρέπει να πράξει έναντι της πατρίδας και του λαού μας για μια λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα πολιτικά κόμματα και το σύνολο του λαού να συμπεριφερθούν υπεύθυνα, σοβαρά και εποικοδομητικά έχοντας ως γνώμονα τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού λαού.
Αυτή, είπε, είναι η υπόσχεση που δίνει το ΑΚΕΛ στον κυπριακού λαό, σημειώνοντας ότι η διαδικασία που θα αρχίσει εντός Μαϊου θα είναι δύσκολη, όχι απλή και εύκολη.
Μιλώντας μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης “Ενωμένη Κύπρος”, ο Α. Κυπριανού αναφέρθηκε σε παράθυρο ευκαιρίας, μετά και την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας, το οποίο θα πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και για να γίνει αυτό είναι σημαντικό όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή τη διαδικασία να διαδραματίσουν θετικό ρόλο.
Εξηγώντας ότι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επιδιωχθεί η λύση στο Κυπριακό είναι καθορισμένο από τα ψηφίσματα των ΗΕ, τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Είναι σημαντικό, συνέχισε, ο ΟΗΕ να λειτουργήσει σε αυτά τα πλαίσια, οι προτάσεις του κ. Ακιντζί στο τραπέζι των συνομιλιών να εντάσσονται στο συμφωνημένη πλαίσιο και είναι “εξίσου σημαντικό η δική μας πλευρά να λειτουργήσει με συνέπεια, προσήλωση στις βασικές αρχές λύσης, με εποικοδομητικό τρόπο και συλλογικότητα”.
Και βέβαια, πρόσθεσε, είναι σημαντικό να αποφασίσει η Τουρκία να συμβάλει προς την κατεύθυνση της επίτευξης λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα οράματα των Κυπρίων, Ε/κ και Τ/κ. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν για τη λύση είναι σημαντικό να συμβάλουν ώστε οι συζητήσεις να συμβάλλουν σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε.
Το ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κυπριανού, συνειδητοποιεί ότι τα περιθώρια στενεύουν πάρα πολύ για τον κυπριακό λαό και την Κύπρο και προτεραιότητα και διαχρονική θέση του κόμματος είναι η σωστή λύση του Κυπριακού. Το κόμμα θα επιδιώξει να συμβάλλει στη διαδικασία ώστε να διαμορφωθούν τέτοια δεδομένα που θα επιτρέψουν να φτάσουμε σε συμφωνία, ανέφερε.
Διαβεβαίωσε δε ότι “δεν θα λειτουργήσουμε ούτε εκδικητικά ούτε μικρόψυχα. Αντιθέτως θεωρούμε τη λύση του Κυπριακού ως καθοριστικής σημασίας για το μέλλον και την προοπτική της Κύπρου και του κυπριακού λαού και προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις”.

Πηγή ΚΥΠΕ

PREV

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προχωρά μονομερώς

NEXT

Να παραμένουν κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα