Home  |  Βουλή   |  Αρνητικές επιπτώσεις και στην αλιεία από τα ψηλά κτήρια

Αρνητικές επιπτώσεις και στην αλιεία από τα ψηλά κτήρια

Δήλωση Βουλευτή ΑΚΕΛ – Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, Άντρου Καυκαλιά, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας

Οι αρνητικές επιπτώσεις από τις αναπτύξεις των ψηλών κτηρίων επηρεάζουν την κοινωνία και εντοπίζονται τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται ή δεν εφαρμόζονται και τα μέτρα που λαμβάνονται ή δεν λαμβάνονται, αδυνατούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα.

Η ολοκληρωμένη περιβαλλοντική στρατηγική μελέτη που αποφασίστηκε να εκπονηθεί πριν χρόνια και η οποία θα καθόριζε το πλαίσιο που θα έπρεπε να διέπει την παραχώρηση αδειών, αναφορικά με τις αναπτύξεις ψηλών κτηρίων, όχι μόνο δεν έγινε ποτέ, αλλά κατά τη σημερινή συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής οι αρμόδιοι δεν ήταν σε θέση να δώσουν πειστικές απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την μελέτη αυτή.

Ειδικότερα, την Επιτροπή απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αλιευτική δραστηριότητα και εδώ, δυστυχώς, το πρόβλημα είναι επίσης- υπαρκτό. Όπως κατήγγειλαν οι ψαράδες, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στα δίχτυα τους που προκαλούνται από την εγκατάσταση των αγωγών, ενώ ασκείται πίεση στα αλιευτικά αποθέματα, λόγω της απόρριψης μεγάλων ποσοτήτων νερού ως αποτέλεσμα εκσκαφών για τη θεμελίωση των ψηλών κτιρίων.

Καλέσαμε το Υπουργείο Γεωργίας και το τμήμα Αλιείας όπως μελετήσουν και προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος και λάβουν άμεσα μέτρα για στήριξη των ψαράδων.

14/01/2020

PREV

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Τουρισμού

NEXT

Η πολιτική της «αρπαχτής» που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει πλήξει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς