Home  |  Βουλή   |  Απουσία ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού στον τομέα της αμπελοκαλλιέργειας

Απουσία ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού στον τομέα της αμπελοκαλλιέργειας

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας αναφορικά με τα προβλήματα του τομέα της αμπελοκαλλιέργειας μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας

Η πλεονασματική παραγωγή του προηγούμενου χρόνου και οι αδιάθετες ποσότητες στις αποθήκες του ΣΟΔΑΠ, επιβεβαιώνουν την απουσία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού εκ μέρους της κυβέρνησης στον τομέα της αμπελοκαλλιέργειας.

Την ίδια στιγμή, στην πράξη, η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων έχει αποδειχθεί επιζήμια για τον κλάδο. Το μοντέλο που αποφάσισε να ακολουθήσει αποδεικνύεται αναποτελεσματικό και αδύναμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του τομέα.

Παράλληλα, αποτελεί αρνητικό δεδομένο για τον πρωτογενή τομέα του τόπου και για την οικονομία γενικότερα, ενώ η κυπριακή παραγωγή παραμένει αδιάθετη, να εισάγουμε κρασιά αξίας πέραν των 20 εκ. ευρώ ετησίως.

Η κυβέρνηση καλείται άμεσα να εξεύρει λύσεις στο οξύ πρόβλημα των αδιάθετων ποσοτήτων και της πλεονασματικής παραγωγής. Ταυτόχρονα είναι περισσότερο από εμφανής η  ανάγκη εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάδειξη και προώθηση του κυπριακού κρασιού.

29/05/2018

PREV

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας

NEXT

Έντονη ανησυχία για πιθανές αναπτύξεις στους καταρράκτες του Μιλλομέρη