Home  |  Βουλή   |  Αποσπασματικά και χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό επιβάλλουν τις εξετάσεις των τετραμήνων

Αποσπασματικά και χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό επιβάλλουν τις εξετάσεις των τετραμήνων

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

Σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας εξετάσαμε το θέμα των ενδιάμεσων εξετάσεων των τετραμήνων. Ένα θέμα άρρηκτα συνδεδεμένο με το κρίσιμο κεφάλαιο της αξιολόγησης του μαθητή.

Ως ΑΚΕΛ υπογραμμίζουμε την ανάγκη διαμόρφωσης ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης του μαθητή, που θα κινείται εντός των συγχρόνων παιδαγωγικών μεθόδων.

Διαφωνούμε με την εφαρμογή των εξετάσεων των τετραμήνων.

Εξέλιξη, που κατά τη δική μας άποψη, θα μειώσει τον ωφέλιμο χρόνο των μαθητών, θα λειτουργήσει εις βάρος αυτής καθ’ αυτής της εκπαιδευτικής πράξης και της διαδικασίας της μάθησης. Εξέλιξη, η οποία κινείται κόντρα στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, αλλά και στα εργαλεία αυθεντικής αξιολόγησης, αφού οι σχολικές μονάδες θα μετατραπούν σε ένα συνεχές εξεταστικό κέντρο.

Ενώ η διαδικασία διαμόρφωσης εγγράφου πολιτικής για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης του μαθητή δεν έχει ολοκληρωθεί, το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί αποσπασματικά και χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό να επιβάλει τις εξετάσεις των τετράμηνων.

Και μια ουσιαστική λεπτομέρεια: Σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας δεν είχαν καλεστεί, κατ’ επέκταση δεν έχουν ακουστεί οι απόψεις των άμεσα εμπλεκομένων μερών, των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων των τετραμήνων.

12/06/2019

PREV

Δήλωση Α. Φακοντή για το νομοσχέδιο για παροχή σύνταξης χηρείας στους άντρες

NEXT

"Παραμένουμε σταθεροί στην στήριξη του ΓεΣΥ, αλλά και κριτικοί όπου χρειάζεται"